Kiekeboe, Dribbel!

Kiekeboe, Dribbel! Cover.inddWie zit er achter de bloempot verstopt? Kiekeboe! In deze bijzondere uitgave van het bekende hondje Dribbel speelt de kleine lezer samen met Dribbel en andere dieren verstoppertje. Door middel van flapjes op de pagina’s kunnen peuters en kleuters erachter komen wie waar zit. En de dierengeluiden maken dit boek helemaal af. Een geweldig en leerzaam boek dat alle zintuigen prikkelt en tegelijkertijd zorgt voor lees- en speelplezier!

Recensie:
De boeken van Dribbel zijn zo en zo al ontzettend leuk om te lezen. Het hondje dat de wereld aan het ontdekken is, heeft iets vertederends. Kiekeboe, Dribbel! is een boek met veel pluspunten. Want naast een verhaal over dit schattige hondje, heeft het nog twee extra aandachttrekkers in huis. Als eerste heb je flapjes, waarachter verschillende dieren verstopt zitten. Zodra je het dier hebt gevonden, kun je op de bijbehorende knop drukken rechts van het boek. Dan hoor je het geluid van een poes, kikker, vogel, muis of Dribbel zelf.

kiekeboe dribbel flapjeFlapjes en peuters zijn een fantastische combinatie. Hoe vaak ze het boek al hebben bekeken, de blijdschap die ze laten zien zodra er een plaatje achter het flapje tevoorschijn  komt, is goud waard. Toch is dit ook direct een zwakke plek van dit soort boeken: de flapjes zijn een kwetsbaar onderdeel. Vroeg of laat zullen ze dan ook deels gevouwen zijn, scheuren of zelfs spoorloos verdwijnen…
Maar gelukkig heeft je zoon of dochter dan meestal al tijden plezier gehad van het boek.

De geluiden maken de pret helemaal compleet. Het is leuk, maar ook heel leerzaam om te ontdekken hoe het miauwen van een kat, het tjirlpen van een vogel, het gekwaak van een kikker, het gepiep van een muis en het geblaf van een hond klinkt. In al zijn eenvoud is dit boekje een groots cadeau voor kleine jongens en meisjes.

Bestel “Kiekeboe, Dribbel!” hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

4 manieren om je nieuwe stad te leren kennen

Verhuizen is altijd een grote gebeurtenis in je leven, vooral als dit naar een andere …

Share
Share