Een jaar RTL Boulevard in beeld [recensie]

Een jaar RTL Boulevard in beeld‘TV is vluchtig, maar een boek niet,’ zo schrijft Albert Verlinde in zijn voorwoord bij dit unieke fotojaarboek. Een seizoen RTL Boulevard zit zo vol entertainment-, royalty-, crime-, en lifestylenieuws, dat dit schitterende naslagwerk geen overbodige luxe is. In Een jaar RTL Boulevard in beeld zijn de meest spraakmakende onderwerpen uit meer dan 260 uitzendingen voor je op een rijtje gezet. Van het sprookjeshuwelijk van Wendy van Dijk tot het liefdesleed van Martijn Krabbé, en van de opkomst van Roy Donders tot de schandalen rondom Dave Roelvink. 

Dit alles en nog veel, heel veel meer RTL Boulevard-nieuws uit de periode oktober 2013 tot en met september 2014 wordt uitgebreid in beeld gebracht, met prachtige foto’s van vele toonaangevende ANP-fotografen en beelden van speciale momenten uit de uitzendingen. Kortom: een musthave voor elke nieuwsjunk of showbizzfan.

Recensie:
RTL Boulevard is een programma dat regelmatig aan staat bij mij in huis. Vaak is dat vooral op de achtergrond en ben ik druk met van alles en nog wat. zodra ik iets interessants hoor kijk ik op om te kijken naar hetgeen mijn aandacht heeft getrokken. Sommige dingen vind ik leuk om te zien, maar het is niet echt een programma waar ik voor thuis zou blijven of terug zou kijken op een later moment. Dit boek zou ik dan zelf ook niet kopen… Maar goed, een recensie-exemplaar is altijd leuk meegenomen en al bladerend zie ik veel herkenbare momenten.

RTL Boulevard in beeld (2)Een jaar RTL Boulevard in beeld loopt dus van oktober 2013 tot en met september 2014. Sommige nieuws-items liggen dus nog kakelvers in het geheugen, maar bij andere denk ik vaak “oh ja, dat is er ook nog gebeurd.” Zo begint het boek met twee van de drie afgelaste concerten van Anouk in het GelreDome omdat haar stem verstek liet gaan. En veel fans kwamen daar pas achter toen ze al voor het stadion stonden. Maar oktober 2013 stond ook in het teken van de doop van de Britse prins George en de start van de realityserie Roy Donders: Stylist van het Zuiden.
Een maand later volgde de breuk tussen Badr en Estelle en behalen Marco Borsato en zijn dochter Jada de nummer 1 positie in iTunes met hun lied Samen voor altijd.

RTL Boulevard in beeld (3)Verder ontbreekt het aandoenlijke moment van prinses Ariane die tijdens de wintersportvakantie valt op het moment dat ze aan de skilift hangt begin 2014 niet en ook zien we Koning Willem Alexander achter de kruiwagen tijdens NLdoet – de grootste vrijwilligersactie van ons land.  En zo komen er nog veel meer mooie of speciale momenten voorbij uit een jaar RTL Boulevard.

Televisie is inderdaad vluchtig en met Een jaar RTL Boulevard in beeld komen veel van deze momenten direct weer boven borrelen. Het zien van een foto is meestal voldoende om het geheugen op te frissen. Het boek heb ik met veel plezier doorgebladerd en gelezen. Een jaar RTL Boulevard in beeld is zeker een boek waar je van kunt genieten wanneer je op de bank zit met een kopje koffie. Maar daar blijft het – wat mij betreft – ook wel bij en persoonlijk vind ik dat jammer. Want nadat ik het helemaal had doorgenomen is het leuke er ook wel direct van af en dat vind ik dat toch wel zonde van het geld wat je er voor betaald.

Voor echte showbizzfans en de echte die-hard-fans van RTL Boulevard zal dit boek ongetwijfeld een stuk waardevoller zijn. Behoor jij tot die categorie, dan is het zeker een leuk presentje voor jezelf of voor op je verlanglijstje.

Een jaar RTL Boulevard in beeld
Bekijk op bol.comFilm & TV, paperback, BBNC Uitgevers
Bestel dit boek hier >>>>

een jaar rtl boulevard in beeld

 

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Luc en Jeroen winnaars van Jij&Ik voor War Child 2018

Met de opbrengst van de derde editie van de live tv-avond Jij&Ik voor War Child …