Let op de gevaren met Kerst

kerstverlichtingRond de Kerst zijn er de nodige risico’s op brand en korsluiting. Ook geen wonder met al die kerstverlichting, kaarsen, kerststukjes en knutselwerkjes waarmee we ons huis versieren in deze periode. En dan heb je ook nog de extreme toename van gebruik van keukenmachines, de fonduepan en het gourmetstel. Elk stopcontact wordt gebruikt en doosjes lucifers en de verlengsnoeren zijn niet aan te slepen. Alles voor sfeervolle, gezellige en heerlijke feestdagen. Hartstikke leuk, maar sta je wel eens stil bij de gigantische stroom toename en de gevaren die zich met zich meebrengt?

Gevaar voor kortsluiting en brand
December is een echte feestmaand en zeker met het gure winterse weer, proberen we allemaal het gezellig in huis te maken. Maar deze maand lijken we ook allemaal opeens (bewust) meer risico’s te nemen. Eigenlijk is het dus ook niet zo vreemd dat juist in deze feestmaand er bij veel gezinnen ongelukken, kortsluiting en brand is. Je moet er niet aan denken!

Is het bij jou wel veilig voor je gezin?
Komen jullie wel op een veilige manier de feestdagen door? Hebben jullie een grote kans op kortsluiting door foutief gebruik van verlengsnoeren? Zijn de stekkers in jullie huis niet overbelast? Zitten er niet teveel keukenapparaten op één stopcontact tijdens het koken van je feestmaal? Wil jij veilig de feestdagen door? Kijk dan eens op de website Energieveilig.nl en test of jij en je kinderen echt kunnen gaan genieten van Kerstmis.

Wat te doen bij brandwonden

Share

About TM Archief

karina@eenstreepjevoor.nl'
In deze rubriek staan commerciële artikelen die al langer dan een jaar geleden zijn geplaatst en winacties die zijn afgelopen. Zo voorkomen we dat de informatie niet meer klopt / niet meer relevant is en is het duidelijk dat aanbiedingen en links niet meer actueel zijn.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share