kinderboek

Sint en Piet weten het niet

Het verhaal
sint en piet weten het niet‘ vertelt het hele verhaal van sinterklaas: hij komt met de boot, gaat op bezoek, kinderen zetten hun schoen, sint schrijft een brief en piet brengt de pakjes. Dan gaan sint en piet weer met de boot naar Spanje! Elk verhaaltje beslaat één pagina en één afbeelding waar de kindjes de antwoorden kunnen vinden van de ontbrekende woorden.

Sint en Piet zijn op de b . . .
Sint leest in zijn b . . .

Piet klopt hard op de d . . .
Sint zit op een p . . . .

Recensie

‘Sint en Piet weten het niet’ is een alleraardigst boekje wat haast een spelletje is. Voor de kleinere kindjes is het raden welk woord ontbreekt of kunnen de oplossing vinden door goed naar het bijbehorende plaatje te kijken. Wat een lol om zelf het verhaaltje af te maken. Helemaal als je het boekje al een paar keer voorgelezen hebt. Want wat kan je nog meer voor een (rare) woorden verzinnen die eigenlijk daar niet horen? Als je kind al zelf kan lezen is dit boekje ideaal. Door de korte eenvoudige zinnen is dit een prima boek om door de beginnende lezer zelf te lezen. Kinderen worden ook gestimuleerd om goed naar de afbeeldingen te kijken. Leuk is dat er per afbeelding vaak meerdere mogelijkheden zijn. Dit kan voor hilarische situaties zorgen. Kortom een leuk boekje om samen met je kind over te buigen. Ook erg leuk voor gezinnen met meerdere kinderen in de leeftijd van 2 t/m 8 jaar.

Sint en piet weten het niet – Felice Ghering
Hardcover, 24 pagina’s, gheringbooks

Lees ook:
Pom Ti Dom viert Sinterklaas
MUST HAVE voor ouders en kind: het Kletsboek
SpongeBob Crazy Weetjesboek

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

De leukste Lama-cadeaus [top 5]

Ineens zie je ze overal: lama’s! Lama’s als print op truien en pyjama’s, lama’s op …

Share
Share