Twins: mooie kwaliteitsschoenen voor meisjes

twins-logo-tmTot de leeftijd van 15 jaar blijft de kindervoet zich ontwikkelen. Tot deze leeftijd is het dan ook van groot belang dat de voetjes nauwkeurig worden opgemeten in zowel de lengte als de breedte. Zo staat te lezen op de website van Twins, het kwaliteitsmerk voor meisjesschoenen.

De website van Twins is niet alleen leuk om te bezoeken om de nieuwe collectie te kunnen bekijken, er zijn ook allerlei interessante weetjes te vinden. Wat dacht je hiervan:

  • Wist je dat… Bijna 40% van de kinderen op niet goed passende schoenen loopt? Kleine kinderen hebben een hoge pijngrens en geven meestal niet zelf aan wanneer schoenen vervelend zitten of knellen.
  • Wist je dat… Zo’n 11% van de kinderen een extra smalle voet heeft? 17% heeft een extra brede voet.

Screenshot 2014-03-30 at 09.59.57Dat eerste heb ik zelf helaas een keer gemerkt toen mijn oudste 2 was. Ik had helemaal niet door dat zijn schoentjes echt te klein waren geworden, tot ik er in de schoenenzaak achter kwam dat zijn nieuwe schoentjes maar liefst 2 maten groter waren dan die hij op dat moment droeg. Dan voel je je even een hele slechte moeder, kan ik je vertellen!

Dat er verschil in breedte is, is natuurlijk wel logisch, maar ik wist tot ik schoenen voor mijn dochter uitkoos niet dat er ook zoveel verschillende breedtematen te koop waren! Mijn dochter is alles behalve gemiddeld, maar voor haar voetjes heeft ze een gemiddelde breedtemaat. Daardoor ben ik nog niet eerder tegen gekomen dat schoenen te krap of juist te los zaten, ondanks dat de lengtemaat klopt.

Toen mijn dochter eenmaal haar nieuwe Twins schoenen ging dragen, herkenden andere ouders op school het merk en van hen hoorde ik dat zij juist Twins kopen voor hun dochter omdat in de meeste gevallen de voetjes van hun kind te smal waren voor andere merken. Eén moeder had Twins juist vanwege de bredere maten.Screenshot 2014-03-30 at 10.00.07

Mijn dochter is vooral gelukkig met haar “Twins” omdat ze een ‘hakje’ hebben. Niet verder vertellen hoor, maar dat is niet zo…. Twins begrijpt echter wel hoe graag (kleine) meisjes op hakken willen lopen (zie ook de ervaringen van blogger Irene met haar dochter < klik hier>) en heeft het ‘hakje’ even een andere kleur gegeven.

Mijn meisje helemaal blij, en ik weet zeker dat ze in deze kwaliteitsschoenen verantwoord de hele zomer stevig kan rennen, dansen en spelen!

Screenshot 2014-03-29 at 21.20.52

De uitgebreide collectie van Twins is op hun eigen website <klik hier> te bewonderen en in de betere schoenenzaken te koop.

 

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Hoe maak je je favoriete schoenen schoon?

Een avondje uit of een gemorste koffie op kantoor: je schoenen krijgen met heel wat …