Schim en Schaduw

schim en schaduwHet ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Recensie

P1360890Schim en Schaduw is van begin tot eind spannend. Zodra je begint met lezen, zul je dit boek niet meer aan de kant kunnen leggen.

Als Alina wordt opgeleid tot lid van de Grisha, blijkt ze over bijzondere krachten te beschikken. Krachten waarvan ze nog niet wist dat ze die had. Maar ook leert ze ‘toveren’. Zo kan ze d.m.v. spiegeltjes in haar handschoenen het zonlicht zo laten weerkaatsen, dat het zonlicht in de ogen van de tegenstanders weerkaatste. Ook krijgt ze een mes van echte ‘Grisha staal’. Deze mes krijgt ze niet zomaar, die moet ze echt verdienen…

Zodra je dit boek hebt gelezen, snap je waarom de rechten van dit boek al aan 20 landen zijn verkocht. Het boek is van begin tot eind spannend en boeiend. Daarnaast is het verhaal vlot geschreven. Geen wonder dat het boek inmiddels al verfilmd wordt. Het is nog eventjes wachten, maar in het najaar zal deel twee verschijnen van De Grisha Trilogie; ‘Dreiging en Duisternis’

Schim en Schaduw – Leigh Bardvgo
Paperback, 336 pagina’s, Blossom Books
Bestel dit boek hier >>>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.