De kronieken van Finn 1 – Het gestolen sterrenstof

Door de enorme stapel “grote-mensen-boeken” die op me lag te wachten, had ik veel te weinig tijd om kinderboeken te lezen en te recenseren. En dat terwijl het zo heerlijk is om te zien wat voor pareltjes er voor kinderen en jongeren verschijnen! En dus maakte ik tijd voor het eerste boek van De kronieken van Finn: Het gestolen sterrenstof.

Inhoud
Finns leven staat op zijn kop wanneer hij onverwachts ontwaakt in Dromenland, het wonderlijke rijk van koning Edelbertus de Elastische. Niet alleen ontmoet hij er de gemene baron du Pompelzoen en de mysterieuze Zandman, maar ook een rasechte middelleeuw en de betoverende prinses Lisa. Hij tuimelt van het ene avontuur in het andere, tot hij ontdekt dat er sterrenstof gestolen wordt – en zonder sterrenstof kan Dromenland niet blijven bestaan. Overdag is Finn het slachtoffer van pesterijen, maar ’s nachts wordt hij plots gebombardeerd tot held. Omdat Finn kan pendelen tussen de werelden, is hij de enige die beide nog kan redden…

Mening
Vanaf de eerste pagina, genoot ik van dit boek. Een boek zoals een boek hoort te zijn, een boek waarin je een wereld ingezogen wordt die niet bestaat maar die meteen tot de verbeelding speelt. Een boek waardoor je mee gaat leven met de kinderen die in een droomwereld anders kunnen zijn dan in de echte wereld en die daar van leren.

Het boek is prima geschreven en hoewel het verhaal eigenlijk best complex is, leest het toch eenvoudig weg. Prima illustraties door Harmen van Straaten. En, op pagina 127 de blij-makende slotzin “wordt vervolgd…”. Ik kijk er naar uit!

De kronieken van Finn 1: Het gestolen sterrenstof – Geert Klaasen
Hardcover, 127 pagina’s, uitgeverij Davidsfonds / Infodoc
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Hallo, hallo, wie brult daar zo?

Ik ben al vaker enthousiast geweest over boeken van Harmen van Straaten en ook ditmaal …