Nieuwe (school)tas van Zebra

Screenshot 2014-08-12 at 16.58.15De scholen zijn weer begonnen. Voor mijn dochter betekende dat dat ze in groep 4 gaat starten. En dat betekent dat ze één trap op mag om naar haar klas te gaan en dus definitief uit de “begane-grond-fase” is. De begane grond, waar de kleuters zitten en groep 3. En waar je nog gewoon een leuk roze rugzakje met schattige figuurtjes kunt gebruiken om je lunchtrommeltje en je fruit in te stoppen.

Screenshot 2014-08-12 at 16.58.54Eén trap hoger kan dat echt niet meer. Kennelijk. Eén trap hoger is de tijd van schattig kennelijk voorbij, althans…. wat de tas betreft. Gelukkig blijft mijn dochter gewoon nog mijn eigen kleine meisje, waarschijnlijk zelfs wanneer ze twintig is en mag ik haar, als Trotse Moeder, gewoon schattig vinden.

Screenshot 2014-08-12 at 16.58.30Maar goed, er moest dus wel een andere tas komen. En dat is nog best lastig, want hoewel het een tas moest worden die echt voor “héle grote meisjes” geschikt moest zijn (volgens mijn dochter), is haar lievelingskleur nog steeds roze en moet er ook voldoende ruimte zijn voor twee lunchdoosjes voor de dagen dat ze overblijft en behalve fruit voor de ochtend ook brood voor tussen de middag mee moet nemen.

Screenshot 2014-08-12 at 17.03.51Gelukkig heeft Zebra een uitgebreide collectie tassen en hoewel mijn dochter soms erg kritisch kan zijn, had ze in no-time haar keuze gemaakt: een hippe tas met een mooie ster er op.

De glimmende ‘diamantjes’ hielpen de keuze definitief te maken en eerlijk is eerlijk: deze tas past beter bij haar nu ze tafels gaat leren en kan lezen, dan het kleutertasje van vorig jaar. De tas is gemaakt van stevig canvas en gevoerd met in een heldere kleur groen, er zit zelfs een apart vakje (roze!) in voor haar drinkflesje.

Helemaal trots is ze vanmorgen naar school gegaan. Met haar nieuwe tas. Zo is de start van het nieuwe schooljaar helemaal goed begonnen voor deze grote, kleine meid!

Fiora-school-tas

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Een gepaste travelbag voor iedere reis

Een travelbag is voor iedere globetrotter en wereldverkenner een onmisbaar item. Het is wel belangrijk …