En toen was er ineens Ushuaia! Een gloednieuwe single van K3

Ushuaia-trotse-moedersUshuaia! Zo heet de nieuwe single van de ‘nieuwe’ K3. Geen onderdeel van de eerste CD van K3 in de nieuwe samenstelling met Marthe, Hanne en Klaasje, maar een gloednieuwe, vrolijke single. Ik heb hem al even mogen beluisteren en het is echt een zomerse single waarin de dames goed samen zingen en die al snel mee te zingen is!

Ushuaia?
ushuaia-k3-trotse-moeders-2Ushuaia ligt in Argentinië, op hat onderste puntje van Zuid-Amerika en is de zuidelijkste stad ter wereld.

In Wikipedia kun je de volgende informatie vinden: “De benaming Ushuaia is afkomstig van de naam die de inheemse bewoners gaven aan de streek. Het eerste deel van de twintigste eeuw werd de stad opgebouwd rond een gevangenis voor zware criminelen. De Argentijnen volgden het voorbeeld van andere landen, die gevangenissen op een eiland bouwden (in dit geval het eiland Vuurland), zodat vluchten zo goed als onmogelijk was.

De eerste gevangenen arriveerden in 1896 en ze werden tewerkgesteld in de houtwinningsindustrie rond de stad. Zij zijn uiteindelijk de kolonisten die de stad hebben gebouwd. De gevangenis werd in 1947 gesloten.”

Dat klinkt niet zo vrolijk, maar de nieuwe single van K3 gelukkig wel!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …