Een knuffel van mama

Screenshot 2014-12-07 at 12.14.33‘Mama’, vroeg Lisa, ‘mag ik nog een knuffel voordat ik ga slapen? Ik beloof dat ik hem weer terug zal geven.’ Lisa deelt de knuffel met iedereen in de familie. Gaandeweg wordt de knuffel zachter, groter en smaakt hij zelfs naar pindakaas. Maar als de knuffel wegrent, ontdekt Lisa dat het niet zo makkelijk is om hem weer terug te krijgen.

Recensie

Een knuffel van mama is een voorleesboek voor jonge kinderen van Nick Bland (auteur) en Freya Blackwood (illustraties). Naast dat het een heel erg lief verhaal is, is het ook prachtig geïllustreerd. Mijn dochter kiest dit verhaal nu bijna iedere avond sinds we het boek in huis hebben, voor het slapen gaan.

Het gaat over een meisje die de laatste knuffel van mama leent. Ze gaat hem uitlenen aan het hele gezin en krijgt hem steeds op een andere manier terug. Iedere bladzijde heeft mooie tekeningen waarop veel te zien is. Ook kun je op bijna elke pagina een ‘hint’ zien waar Lisa de volgende bladzijde weer zal zijn. Na een paar keer lezen herkent mijn kindje de plaatjes en begint ze, een pagina ervoor al, uit te leggen wat er gaat komen. Wanneer Lisa op zoek gaat naar haar zusje Lilly, zie je het babietje al getekend op die pagina. Op de volgende bladzijde zie je het zusje dan van dichtbij.

Screenshot 2014-12-07 at 12.11.50

De tekening op de voorkant spreekt mijn dochter erg aan, ze ging voordoen hoe dat meisje haar mama vast heeft. Voor knuffel kinderen echt een leuk boek. Voor ouders met kinderen die niet zoveel knuffelen misschien een goed uitdagend boek om zo ook een knuffel voor bedtijd te krijgen!
Het leukste is dat nadat het boek uit is, mijn dochter zelf ook mijn knuffel leent om hem aan mijn vriend te geven. Ik hoor haar zeggen: ‘papa, je moet hem wel teruggeven!’ De eerste keer dat ze dit deed snapte mijn partner er niets van. Dat vond ik dan weer heel erg grappig.

Screenshot 2014-12-07 at 12.12.22

Het concept van lenen wordt heel duidelijk op een niet materialistische manier en dat vind ik erg mooi. Wanneer ik weer een kraamkado moet aanschaffen zal ik dit boek overwegen! Maar ik heb nog veel meer leuke boeken gekregen om te recenseren dus ik kan de komende maanden goed variëren!

Een knuffel van mama – N. Bland & F. Blackwood
Bekijk op bol.comKinderboek, prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Christofoor
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Francis Boersma

francisboersma@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van 2 (Inèz), ik heb psychologie gestudeerd. In mijn vrije tijd sport ik graag of ben ik bezig met een van mijn hobbies.

Check Also

Het Zwanenmeer

Dit boek met prachtig uitgesneden illustraties vertelt over de magische wereld van het beroemde ballet …

Share
Share