Met meester Bert op ontdekkingstocht door je tuin

Met meester Bert op ontdekkingstocht door je tuin is een hip en eigentijds doe-boek voor ouders en kinderen die graag meer willen weten over de natuur dicht bij huis.

Het boek volgt de twaalf maanden van het jaar en staat vol wetenswaardigheden, opdrachten en tips. Zo ga je op zoek naar vogels, maak je een eigen nestkastje en leer je hoe je een heuse moestuin kunt aanleggen. Een heerlijk buitenboek waar je het hele jaar iets mee kunt!

Recensie
Zodra ik dit boek in handen krijg begin ik meteen te bladeren. De titel maakt mij nieuwsgierig en meestal ban ik wel te vinden voor dit soort boeken. Het duurt niet lang of ik ben overtuigd dat dit boek nog heel vaak gebruikt gaat worden!

Hadden we afgelopen zomer al tomaten en aardbeien geplant, volgend jaar wil ik zeker meer gaan doen met de tuin. Mijn dochter van vier heeft de hele zomer goed voor de plantjes gezorgd, zodat we aardbeien en tomaten uit eigen tuin konden eten.

Dit boek behandeld alle maanden van het jaar en geeft aan wat je in die maand kunt doen. Zaaien en oogsten natuurlijk, maar ook wat je binnen en wat je buiten kunt kweken.

De wintermaanden zijn altijd rustige maanden qua werk in de tuin, maar ook dan kun je genoeg doen. Denk eens aan de vogels die met de bevroren grond en eventueel sneeuw niet zo goed aan voedsel kunnen komen? Maak een voederplankje, een mezenbol of een smuldennenappel voor de vogels.

Elke maand staan er tips qua denkwerk, tuinwerk en keukenwerk. Bij denkwerk zijn er vooral doe-dingen om te maken of te bestuderen. Tuinwerk geeft aan wat je in die maand moet doen in de tuin, zoals onkruid weghalen, zaaien of oogsten en keukenwerk geeft je recepten die je kunt maken met jouw verse oogst uit je eigen tuin!

Maar Met meester Bert op ontdekkingstocht door je tuin heeft nog een leuk extraatje, een grote poster waarop een complete tuinkalender staat. Met mooie foto’s van het seizoen en kort beschreven wat je kunt doen in deze maand. Mooi om ergens op te hangen omdat de foto’s sfeervol zijn en handig voor diegene die anders wellicht dingen vergeten te doen.

Het boek heeft mij in ieder geval razend enthousiast gemaakt en volgend voorjaar wordt het tijd voor een echt moestuintje in onze achtertuin!

Met meester Bert op ontdekkingstocht door je tuin – Bert Ydema
Tuinboek voor kinderen, hardcover, 128 pagina´s, Kosmos
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
1e WNF Bamboeclub speeltuin
Buitenspeeldag op 1 juni 2011
Kabouter Thijm

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

5 tips voor de leukste kinderfoto’s

Voor je het weet zijn jouw kinderen alweer de deur uitgevlogen. De tijd gaat zo …