Villa Willemina

Willemina heeft nog nooit lang op een plek gewoond, haar ouders beginnen iedere keer weer aan een nieuw avontuur. Heel leuk, maar voor Willemina is dat soms ook best moeilijk. Nu hebben haar ouders een vreemd soort bejaardentehuis geërfd, Villa Nota Bene. Villa Nota Bene is een heel bijzonder huis, het lijkt te leven. Het verandert steeds van binnen, nieuwe gangen, andere kamers, vreemde geluiden, steeds nieuwe oude mensen en het huis raakt maar niet vol. De bewoners zijn allemaal ook een beetje vreemd, hoezo kende bijvoorbeeld Anemoon de Franse koning uit de 17e eeuw…? En hoe oud zou meester Kwi nu eigenlijk kunnen zijn?

Recensie
Villa Willemina
is aangekondigd als het eerste deel van een nieuwe verhalenserie vol ontdekkingen en avonturen. Het boek is afkomstig van Circus Patz. Dit is een verhalenlaboratorium waar verhalen worden bedacht en waar de schrijvers en vertellers zoeken naar bijzondere vormen van vertellen om verhalen te schrijven die je niet snel vergeet. Ik heb eerder een bijzonder boek van Circus Patz mogen lezen (voor een andere leeftijdsgroep), dat vond ik al al een erg goed boek. Met dit boek is het collectief dat het heeft bedacht, geschreven en vormgegeven wat mij betreft absoluut helemaal geslaagd in het schrijven van een bijzonder boek.

Willemina beleeft een onvoorstelbaar avontuur, samen met buurjongen Adriaan. Er schuilt een raadsel in de Villa, dat heeft ze al snel door, maar om er achter te komen wat dat is beleven de beide kinderen de nodige avonturen. Het verhaal leest als een trein en is ook erg leuk om voor te lezen. Ik schat ik dat kinderen in de loop van groep 4 het boek ook goed zelf kunnen lezen. Het feit dat iedere zin op een nieuwe regel begint, geeft al aan dat het geschikt is voor kinderen die nog niet jaren leeservaring hebben. Onze jongste dochter van 6 jaar, die erg goed leest voor haar leeftijd, is gelijk in het boek begonnen. Ze legde het snel aan de kant omdat ze het spannend vond. Nadat ik had uitgelegd dat het wel spannend was, maar beslist niet eng, heeft ze het weer opgepakt.

Villa Willemina ziet er erg aantrekkelijk uit. Het is mooi vormgeven op papier met een zachte kleur, en door de hoofdstukken heen wordt veel gebruik van kleur gemaakt. Er staan ook mooie illustraties in, allemaal in kleur, die een perfecte aanvulling op het verhaal vormen. Kortom, ik vind het boek een schot in de roos en ben heel erg benieuwd naar de volgende boeken in deze serie.

Villa Willemina – Circus Patz & Mariette Ciggaar
jeugdboek, hardcover, 140 pagina’s, A.W. Bruna
Bestel dit boek hier>>


Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share