prentenboek over de seizoenen

Kabouter Thijm

Kabouter Thijm met zijn rode muts en witte baard heeft veel vrienden in het grote bos. Hij maakt een praatje met konijn, het roodborstje zingt een lied voor hem, in de herfst raapt hij de eikels en in de winter komt het winterkoninkje even langs. Kabouter Thijm behandelt allerlei kleine belevenissen door de vier seizoenen van het jaar.

Recensie

Dit prentenboek heeft dunne bladzijdes dus is niet geschikt voor wilde en kleine kinderen om zelf vast te houden. Daarentegen is dit boek uitermate geschikt om te voorlezen voor het slapen gaan. Door de rustige tekeningen en de korte verhaaltjes op rijm, kan Kabouter Thijm rustgevend werken om de dag af te sluiten met je kind.

Voor de wat de rustigere kinderen en kleuters is dit boek heel geschikt om samen te lezen, zodat je kleine dingen zoals de puntmuts van kabouter thijm of het roodborstje kan aanwijzen. Ook kan je aan het verhaal meer aan je kind vertellen over wat er in de natuur gebeurd met elk seizoen. De geschetste tekeningen zijn zeer mooi om te bekijken. Zeker een aanrader voor dromerige kinderen!

Oordeel van mijn oudste dochter (11 jaar): leuk boek om voor te lezen voor mijn broertje, omdat het rijmt en leuke plaatjes heeft.

Kabouter Thijm – Admar Kwant
Voorleesboek, hardcover, 22 pagina’s, Christofoor

About Loanna

3161LR7@versatel.nl'

Check Also

De leukste winterjassen voor jongens en meisjes!

Over een paar weken is het weer zover. De winter gaat van start! Wij kijken …