Feestelijke opening Disneyland “Kasteel van de Verbeelding” in Parijs [verslag]

Screenshot 2014-05-12 at 07.04.31In februari maakten we melding van een leuke winactie die Disney had verzonnen. Met de gedachte dat Disney dromen uit laat komen en fantasie belangrijk vindt en stimuleert, mochten kinderen een tekening insturen van hun fantasiekasteel.

Er kwamen 1200 tekeningen binnen uit vele Europese landen en daaruit zijn 12 winnaars gekozen, waarvan drie uit Nederland (Jeske Hutton, Zoë Pauw en Naomi van Westervoorde).

Architecten gingen met de tekeningen aan de slag en hebben deze gecombineerd tot een prachtig, kleurrijk fantasiekasteel wat in de ‘Jardin des Tuileries’ in Parijs gebouwd is. En zaterdag was de officiële opening!Screenshot 2014-05-12 at 07.06.48

Met twee bussen gingen alle winnaartjes met hun gezin vanuit een Disneyland Paris hotel naar Parijs. Op het Place de La Concorde, recht voor de ingang van de ‘Jardin des Tuileries’ werden we afgezet en van daaruit konden we de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren zien, wat natuurlijk al heel bijzonder was voor veel van de kinderen die nog niet eerder in de Franse hoofdstad waren geweest.

Wanneer je het park inloopt, richting het Louvre, zie je direct de vrolijke kleuren van het Kasteel van de Verbeelding. Ondanks de regen en de kou, was het hartverwarmend om het enthousiasme van de kinderen te zien toen ze hun bijdrage aan dit fantasiekasteel terug zagen in het meters hoge bouwwerk.Screenshot 2014-05-12 at 07.07.26

Het is dan ook schitterend gedaan. Alle 16 tekeningen, staan -inclusief de uitleg van de kinderen zelf over hun kasteel, die vaak nog creatiever is dan de tekening zelf- op grote plakkaten om het kasteel heen en van daaruit kun je dan ook de bijdrage op de tekening terugzien in het Kasteel van de Verbeelding.Screenshot 2014-05-12 at 07.07.44

Eerst mochten de kinderen en hun ouders uitgebreid rondkijken en toen kwam het officiële gedeelte. Niemand minder dan de “echte Mickey Mouse” kwam het Kasteel der Verbeelding openen. Alle winnaars mochten zelf aan Mickey Mouse vertellen over hun tekening en duidelijk was wel dat Mickey diep onder de indruk was!

Het was zo’n vrolijke, feestelijke gebeurtenis, dat de kinderen volgens mij niet eens hebben gemerkt dat het regende en koud was. En toen er ook nog gigantische zeepbellen over het hele plein en het kasteel heen werden geblazen, was het helemaal een groot feest. Screenshot 2014-05-12 at 07.05.11Er waren op het plein meerdere tenten geplaatst waar activiteiten voor de kinderen georganiseerd waren, zoals schminken en natuurlijk tekenen, maar zeepbellen ‘vangen’ was toch wel favoriet bij de meeste kinderen.

Na alle feestelijkheden ging iedereen weer met de bussen terug naar Disneyland Paris waar we de hele dag nog konden genieten van de twee Disney parken. Ook hiervan volgt uiteraard nog een verslag.

Een superleuke ervaring voor alle winnaars en hun familie (en voor mijn dochter en mij ook natuurlijk!) En ga je een keer naar Parijs, ga dan zeker even kijken bij het “Kasteel van de Verbeelding”!

Klik <hier> voor het volledige foto-verslag met nog veel meer foto’s van dit prachtige Fantasiekasteel.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Dit leven is van jou – Tatiana de Rosnay

Tatiana de Rosnay heeft meerdere boeken geschreven, maar de eerste boektitel die bij me op …

Share
Share