Waar moet je op letten bij de aanschaf van een gezinsauto?

Is er een kleintje op komst? Dan is het slim om eens kritisch naar je vervoerssituatie te kijken. Misschien hebben jullie nog geen auto, of is je auto aan de kleine kant. Wij geven je een aantal handige tips voor het uitzoeken van de ideale gezinsauto.

Genoeg ruimte

Het eerste waar je op moet letten, is dat er genoeg ruimte in de auto is. Je moet namelijk van alles meenemen: de Maxi-Cosi, een kinderwagen, luiertas, speelgoed en nog veel meer. Ook moet er een mogelijkheid zijn om het kinderzitje veilig vast te zetten. Check dus hoeveel zitplekken er zijn in de auto die jij op het oog hebt en of er genoeg ruimte is voor andere spullen als alle zitplekken bezet zijn. Misschien wil je ook op vakantie met de auto en is het verstandig om voor een maatje groter te kiezen wanneer alle bagage mee moet. Bedenk ook van tevoren wat je budget is en wat je naast de aanschaf kwijt bent aan andere kosten, zoals de wegenbelasting en benzine. Kies voor een goedkope autoverzekering om te bezuinigen op deze maandelijkse kosten.

Veiligheid

Natuurlijk staat de veiligheid van je gezin voorop. Kijk bij het uitzoeken van een auto of deze over airbags beschikt en of je de airbag bij de bijrijdersstoel uit kunt zetten. Als je jouw kindje voorin de auto wilt vervoeren is dit erg belangrijk, want door de klap van een airbag kunnen kleine kinderen juist ernstige verwondingen oplopen. Controleer daarnaast of de auto voorzien is van ABS (Anti Blokkeer Systeem) en ESP (Elektronisch Stabiliteitsprogramma) veiligheidssystemen. ABS zorgt ervoor dat je meer controle houdt over het voertuig als je hard moet remmen en EPS zorgt voor een stabielere wegligging tijdens risicovolle situaties, zoals een glad wegdek.

Een groot voordeel van moderne auto’s is dat deze voorzien zijn van isofix- of iSize bevestigingspunten. Hiermee kun je het kinderstoeltje veiliger vastzetten dan met alleen de gordel. Een kinderstoeltje is verplicht voor kinderen onder de 1.35 meter.

Extra comfort

Dan zijn er nog een aantal zaken die misschien niet noodzakelijk zijn, maar wel erg prettig zijn om te hebben. Een auto met vijf deuren is vaak het gemakkelijkst, omdat je jouw kindje zo eenvoudig in de auto kunt zetten. Kijk ook eens naar praktische extraatjes zoals tv schermen, deze handige autospiegel met geluid, opbergvakjes en klaptafeltjes als je vaak met de kids onderweg bent en ze onderweg een beetje wilt vermaken. Lederen bekleding is erg mooi, maar vaak niet al te praktisch met kinderen van die knoeien nog wel eens. Vergeet ook niet om te kiezen voor een auto met kinderslot.

 

 

 

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Welk soort tandartspraktijk past het best bij jou en je gezin?

Als trotse moeder ben je continu bezig met het welzijn en de gezondheid van je …

Share
Share