Het grote recycle knutselboek [recensie]

Recycle erop los en knutsel de gekste dingen! Lege melkflessen, wc-rolletjes, blikjes, rietjes, doppen en kurken: gooi ze niet weg! Tover ze om tot geweldige knutselwerkjes: een wc-rolletje wordt een coole raceauto, twee ijsstokjes worden een mondharmonica, een houten pallet wordt een levensgroot dambord en een lat wordt een echt ridderzwaard.

Recensie
In dit boek vind je maar liefst 60 ideeën om meen aan de slag te gaan. Het leuke van de knutselwerkjes uit dit knutselboek is dat je er materialen voor nodig hebt die je normaal gesproken weg gooit. Sommige ideeën zijn heel eenvoudig en maak je in een handomdraai en andere zijn wat moeilijker.

De inleiding van het grote recycle knutselboek begint met een korte uitleg over spullen die je nodig hebt bij het knutselen, zoals lijm, verf en wasknijpers. Daarna vind je per product een aantal leuke knutsel ideeën. Er worden o.a. dingen gemaakt van hout, kartonnen doosjes, glas, lege pakken melk en blikjes. Allemaal producten die je vaak wel in huis hebt liggen.

 

Met een glazen pot, plastic diertje, lijm en een spuitbus met acrylverf maak je de leukste potjes om snoepjes, knikkers of koekjes in te bewaren!

 

Wat ik ook een leuk idee vind, is de pinguïn boekensteun. Omdat je het pak vult met zand is hij zwaar genoeg om als boekensteun te gebruiken.

Het is tegenwoordig helemaal ‘hip’ om bloempotten op te hangen. Wat is er nou leuker om je bloempothanger zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt is 10 meter stevig touw, rietjes een bloempot en een schaar. Oh ja en een beetje geduld, want je moet goed kijken en lezen om de juiste knooptechniek toe te passen.

Hier in huis gaan we op zoek naar een lege schoenendoos, houten knijpers, 4 ronde stokjes, een balletje, verf en gekleurd papier. Want dat is wat er nodig is om een eigen voetbalspel te maken.

 

Wat een leuke ideeën staan er in dit knutselboek. Voor iedereen staat er wel wat leuks in. Heerlijk om in de vakantie of als je kinderen niks leuks weten te doen in dit boek te bladeren en een knutselidee op te doen. Voor de kinderen die iets ouder zijn, staan er ook leuke ideeën in voor een sinterklaas surprise.

Het grote recycle knutselboek is niet het enige leuke boek dat door Hilde Smeesters geschreven is. Zo heeft ze ook Het complete
Ketnet brei- naai- en haakboek
geschreven en staat de grote schoonmaakbijbel ook op haar naam.

Het grote recycle knutselboek – Hilde Smeesters
knutselboek, hardcover, 223 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Voor andere boeken van Hilde Smeesters, klik hier >>>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share