Fietsen op een mamafiets

Fietsen met kleine kinderen als extra passagiers gaat niet altijd even gemakkelijk. Op je normale fiets is er maar weinig ruimte om te bewegen en de fiets wordt al snel instabiel door het extra gewicht. En hoe stap je nou makkelijk op als je zwanger bent? Natuurlijk is de moederfiets het antwoord tijdens de eerste jaren van je kinderen. Maar waarin verschilt een moederfiets nou eigenlijk van een normale fiets en waar moet je speciaal op letten?

Geen gebrek aan ruimte
Essentieel voor een goede moederfiets is natuurlijk dat je lekker veel mee kunt nemen. Naast ruimte voor een kinderzitje voor en achter wil je af en toe ook nog andere spullen mee kunnen nemen. Het is daarom belangrijk dat een moederfiets een wat langere bagagedrager heeft dan normale fietsen. Daarnaast hebben moederfietsen ook een lagere instap, zodat je benen tijdens het fietsen het voorzitje niet raken.

Stap makkelijk op en af
Naast de lage instap voor bij het opstappen is het ook belangrijk dat als je afstapt de fiets nog enigszins in balans is met de extra bagage. Je wilt natuurlijk niet dat je fiets heel instabiel staat als je kind er nog op zit (!).  Let dus op dat je moederfiets een 2-potige standaard heeft. Met deze standaard blijft je fiets gebalanceerd rechtop staan als je hem neerzet. Daarnaast beschikken sommige modellen ook nog over de mogelijkheid om de voorvork vast te zetten. Zo voorkom je dat het stuur opeens omklapt.

Veilig en stabiel op pad
Met al het extra gewicht wil je niet dat je ook nog eens heel zwaar moet trappen. Brede banden maken het  mogelijk dat je met een lage bandenspanning toch nog makkelijk wegfietst. Veel moederfietsen hebben daarnaast ook versnellingen om extra soepel door te fietsen.  Verder is een aluminium frame licht van gewicht, waardoor je wendbaar blijft zonder in stevigheid te verliezen.  Voor veiligheid is het als laatste natuurlijk ook zeer belangrijk dat je over krachtige en betrouwbare remmen beschikt. Neem dus sowieso een moederfiets die over handremmen beschikt.

Voorbeelden van populaire moederfietsen zijn de Batavus Mambo en de Gazelle Bloom. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer merken (bijv. Cortina & Giant) die moederfietsen in hun assortiment hebben. Moederfietsen zijn te koop bij de meeste fietsenwinkels bij jou in de buurt, maar voor een extra voordelige prijs kan je ook eens er over nadenken om online een fiets kopen. Heb jij nog tips of ervaringen te delen over moederfietsen? Laat het weten in een reactie!

Share

About TM Archief

karina@eenstreepjevoor.nl'
In deze rubriek staan commerciële artikelen die al langer dan een jaar geleden zijn geplaatst en winacties die zijn afgelopen. Zo voorkomen we dat de informatie niet meer klopt / niet meer relevant is en is het duidelijk dat aanbiedingen en links niet meer actueel zijn.

Check Also

Elektrische moederfiets

De elektrische fiets is populairder dan ooit. Een elektrische fiets is voorzien van trapondersteuning, ook …

Share
Share