De schaduw van de slang – deel 3 van De avonturen van de familie Kane

cover schaduw slangKunnen Carter en Sadie Kane de aarde redden? Toen de jonge tovenaars leerden hoe je het pad van de oude Egyptische goden volgt, wisten ze dat ze een belangrijke rol zouden moeten gaan spelen bij het herstel van Ma’at (orde) in de wereld. Wat ze niet wisten was hoe chaotisch de wereld zou worden. De Chaos-slang Apophis is ontwaakt en dreigt de aarde in drie dagen tijd te vernietigen.

De magiërs zijn verdeeld, de goden verdwijnen en degenen die overblijven zijn zwak. Wat kunnen een paar tieners beginnen tegen deze chaos? Er is een manier om Apophis te stoppen, maar het is zo moeilijk dat het Carter en Sadie hun leven zou kunnen kosten, als het al werkt. Ze zouden wel gek moeten zijn om het te proberen. Nou, noem ze gek!

IMG_5458

Recensie
Het is lang geleden dat ik een serie boeken zo ademloos heb uitgelezen als de trilogie met De avonturen van de familie Kane van Rick Riordan! Ik vind het in alle opzichten een super geslaagde serie. De verhalen zijn leuk, spannend en lezen erg lekker. De hoofdpersonen zijn, wat je van helden mag verwachten, sympathiek maar hebben gelukkig ook hun irritante trekjes. Het geheel klopt, de drie delen hangen echt met elkaar samen. En je steekt er nog wat van op ook, over de Egyptische goden en mythologie in dit geval.

Apophis
In De schaduw van de slang moeten Carter en Sadie proberen het einde van de wereld te voorkomen. Alleen zij hebben de kennis en de macht in handen om de Chaos, in de vorm van de woeste slang Apophis, te verslaan. In het vorige deel, De troon van vuur, hadden Carter en Sadie de zonnegod Ra al bevrijd. Ra wordt dagelijks aangevallen door Apophis en moet in dit boek een ultieme strijd met hem aangaan.

Tegen de achtergrond van deze enorme dreiging zijn zowel Carter als Sadie verliefd en worstelen zij ieder met de onmogelijkheid een relatie met hun geliefden aan te gaan. Je vergeet soms dat Carter nog maar 15 is en Sadie nog jonger, zo volwassen zijn hun dilemma’s en uitdagingen. Het is echter, in mijn ogen dan, geen moment storend. Leeftijd speelt geen rol.

IMG_5459

En tussen de bedrijven door geeft Sadie Bes, de oerlelijke Egyptische god van de dwergen zijn schaduw en daarmee zijn ziel terug. In het vorige deel was Bes deze kwijt geraakt. En gelukkig kan Bes dan weer zijn vertrouwde magic uitoefenen door heel hard BOE te roepen en iedereen te laten schrikken.

BastetEn gelukkig is ook Bast, de godin van de katten die al sinds het eerste deel (De rode piramide) Carter en vooral Sadie beschermt, weer van de partij.

Humor speelt een grote rol in alle drie de delen van ‘De avonturen van de familie Kane’. Humor is zo persoonlijk, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand zonder enig gegniffel deze boeken kan lezen. Doordat de avonturen zo grappig beschreven worden, haalt dit ook de scherpe kantjes van de soms bloedstollende momenten af.

IMG_5456Als het er echt toe doet, is het nodig magische woorden te gebruiken. Egyptische woorden, die je eigenlijk alleen maar fonetisch of in hiërogliefen kunt schrijven. Aan het einde van De schaduw van de slang (maar ook de overige delen) staat een overzicht met de gebruikte hiërogliefen.

De trilogie is met De schaduw van de slang ten einde, maar het einde is zo dat er in de toekomst nog best een of meer delen zouden kunnen volgen. Ik hoop eerlijk gezegd ook echt dat Rick Riordan het hier niet bij laat en Carter en Sadie nieuwe avonturen laat beleven.

IMG_5457
Ik schreef het bij de twee vorige delen ook al, voor mij is dit echt Harry Potter in de moderne tijd. Als je Harry Potter kunt waarderen, moet je volgens mij ook van deze boeken houden. Maar ook als je de Boeken van het Begin hebt gelezen, past deze serie in je straatje, hoe anders de stijl en het verhaal ook zijn. Het is een soort Harry Potter in een ander (modern?) jasje. Als je meer van Rick Riordan wilt lezen, hij heeft ook series geschreven over Percy Jackson, Grieks mythologie staat centraal in deze boeken. Hoe dan ook, voor mij schrijft Rick Riordan fantasy en young adult op hoog niveau!

De schaduw van de slang – Rick Riordan
Derde deel uit de serie De avonturen van de familie Kane
Bekijk op bol.comYoung adult, paperback, 480 pagina’s, Uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

De rode piramide – Rick Riordan
Bekijk op bol.comEerste deel uit de serie De avonturen van de familie Kane
Young adult, paperback, 448 pagina’s, De Boekerij
Bestel dit boek hier >>>>

De troon van vuur – Rick Riordan
Bekijk op bol.comTweede deel uit de serie De avonturen van de familie Kane
Young adult, paperback, 448 pagina’s, De Boekerij
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …

Share
Share