Het zwarte konijn – recensie

zwarte-konijn-cover-trotse-moedersOp een ochtend werd Konijn wakker. Hij stapte uit zijn hol het stralende zonlicht in. Het was een prachtige dag. Maar er was iets mis… Hij was niet alleen. Konijn wordt achtervolgd door een groot Zwart Konijn. Hoe hij ook rent, wat hij ook doet, het Zwarte Konijn blijft hem najagen.

Uit pure wanhoop vlucht Konijn het diepe, donkere bos in. Daar is hij eindelijk alleen… tot de vreselijke Wolf hem vindt. Opnieuw slaat Konijn op de vlucht, maar hij is niet snel genoeg. Zijn redding komt uit onverwachte hoek!

Recensie
De omslag van dit boek is al prikkelend en het verhaal uiteindelijk ook. Het zwarte konijn is een prachtig prentenboek wat best heel spannend is voor de kleinsten, maar met een prachtige ontknoping.

IMG_7389Het verhaal gaat over een wit konijntje dat op een dag wakker wordt en merkt dat hij niet alleen is. Overal waar hij naartoe gaat wordt hij gevolgd door een zwart konijn.

Hij rent uiteindelijk hard weg en komt in het donkere bos terecht, waar hij oog in oog komt te staan met een wolf. Het lijkt erop dat het witte konijn opgegeten gaat worden door de wolf, maar dan opeens is er hulp uit onverwachte hoek.

Dit boek trok direct de aandacht van onze tweeling, die nu 2,5 jaar oud zijn. Uiteraard omdat dit over een dier gaat, maar ook omdat ze bij het omslaan direct een soort plattegrondje zagen met bomen en een beekje erop getekend en ze gingen gelijk al met hun vingertjes erover heen en begonnen mij al een soort van verhaal te vertellen. Grappig om te zien!

IMG_7386

Het verhaaltje voorgelezen en je kon merken dat zij er wel iets te jong voor waren, want ze begrepen nog niet goed wat er precies gebeurde maar daardoor was er ook geen angst voor dit spannende verhaal en ze waren gewoon verbaasd en gingen mee met alles wat er verteld werd.

IMG_7408

Een paar dagen later heb ik Het zwarte konijn ook voorgelezen aan Xavi, hij is nu vijf jaar oud en hij had direct al door wat de clou was en vroeg aan mij waarom het boek niet het schaduwkonijn heette. Ook hij was helemaal in z’n nopjes met de leuke tekening, blijkbaar spreekt dat voor kinderen toch enorm tot de verbeelding!

Kortom een mooi prentenboek, best een beetje spannend maar met een mooi einde!

Het zwarte konijn – Philippa Leathers
Bekijk op bol.comPrentenboek, 40 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Zo kun jij je rijangst overwinnen

Veel volwassenen hebben last van rijangst. Bijna de helft van de inwoners van Nederland zit …

Share
Share