‘Achtste-groepers huilen niet’ op DVD

Het boek Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens was al een gigantische hit onder de kinderen. Nu dat dit boek is verfilmd, slaat ook deze goed aan bij het publiek. Maar liefst 250.000 mensen hebben deze spannende en aangrijpende film bekeken in de bioscoop. Daarmee bereikte de film ruimschoots de Gouden Filmstatus. Ook internationaal sloeg de film goed aan. Op het TIFF Kids Filmfestival in Toronto won deze namelijk de Publieksprijs.

Vanaf heden is de film ook verkrijgbaar op DVD en Blu-ray die ook nog eens, behalve de film, veel extra’s bevat. Zo kun je de videoclip van Kim Lian van der Meij bekijken, zit er een filmpje bij waarin je achter de schermen kunt kijken, De strip en KRO’s De Reünie – ‘Achtste-groepers’

Synopsis
De stoere Akkie (Hanna Obbeek) zit in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina (Eva van der Gucht) klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Cito-toets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep (Nils Verkooijen) voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan.

Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar…

Kijkwijzer: 9 jaar, angst, grof taalgebruik

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share