Speel de avonturen van Rapunzel in de toren na

Disney’s Rapunzel wil op avontuur en ontdekken wat haar bestemming is – zowel buiten als binnen de kasteelmuren!

De kasteeltoren met haar lange lokken biedt 2 kanten om te spelen. Kleine prinsesjes kunnen de Rapunzel pop langs de zipline naar haar slaapkamer laten glijden, op de koninklijke schommel laten schommelen en Pascal op en neer laten reizen in z’n mandje! Draai de zonnewijzer boven op de toren en de lampionnen draaien! Met de coole accessoires, zoals een bed, borstel, ezel, verfkwast, verfpalet, lampion en haarclips speel je alle avonturen van Rapunzel na!

Recensie
De Disneyfilm Rapunzel blijft een van de favorieten van ons gezin. We hebben er gezamenlijk van genoten in de bioscoop en hem daarna nog vaak (lees: heel, heel vaak!) thuis op DVD gekeken. Ik vind hem zelf ook betoverend mooi en kan erg genieten van de humor, met name bij de ‘bijfiguren’ zoals de kameleon en het paard.

 

De grootste Rapunzel-fan is echter mijn dochter. Nu ze 11 is, komt ze er niet meer zo openlijk voor uit, maar eigenlijk vind ze prinsessen, en dan met name prinsessen die ook wat stoer zijn, enorm fascinerend. Deze speelset van Rapunzel viel dan ook echt in de smaak!

Eerst in elkaar zetten natuurlijk (dat kan ze nu gelukkig zelf) en dan spelen! De toren van Rapunzel is veel groter dan de doos doet vermoeden en biedt een heleboel speelmogelijkheden. Rapunzel kan langs een soort streng haar naar beneden glijden, ze kan op een andere streng haar schommelen en ze kan zich ook aan “haar haar” naar beneden laten zakken.

 

De toren is aan twee kanten verschillend: de buitenkant, met de ‘haren’ waarop Rapunzel kan bewegen, en de binnenkant met allerlei details uit de film. Er zit ook een apart bed bij, roze uiteraard en nog wat leuke losse items zodat je kind er een hele sprookjesomgeving van kan maken. En dat doet mijn dochter dan ook, want de set bevat uiteraard ook een schitterende Rapunzel-pop, met prachtig lang, zacht en glanzend haar.

Terwijl ik deze recensie zit te schrijven, zit mijn dochter al neuriënd het haar van Rapunzel te kammen. Vervolgens hoor ik “Rapunzel, laat je haren vallen!” waarop “Rapunzel” terugroept: “ik kom zelf wel naar beneden, moeder!” en via een van de mogelijkheden naar beneden komt, om vervolgens weer een stuk uit de film na te spelen of om een mooie vlecht te maken.

 

Wat heerlijk dat deze speelset de fantasie van mijn dochter zo prikkelt! Ze zal hier nog vaak mee spelen en tussendoor staat het erg leuk in haar slaapkamer. Kortom: een prima speelset voor alle Rapunzelfans!

De Disney Princess Tangled Rapunzel’s Zwaaiende Lokken Kasteel speelset van Hasbro bestel je hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Prinses Corry [persoonlijk blog]

Op 8 december 2003 waren we in Haarlem, bij mijn lieve schoonouders die inmiddels allebei …