Honkie en Ponkie op de maan

Koning Bom maakt een wandeling. Hij is de kabouterkoning van het Beukenbos. Zijn gouden kroon glanst in de zonneschijn. Hij heeft het naar zijn zin. Het kabouterleven is vrolijk en de kabouters doen precies wat ze moeten doen. Ze werken hard, maar maken ook veel plezier. Ze lachen, dansen en zingen samen met de honderden vogels in het grote bos. Ze zijn haast nooit ondeugend. Tenminste…
Twee van hen kunnen toch wel eens een streek uithalen waar Koning Bom zich zorgen over maakt. Dat zijn Honkie en Ponkie…

Recensie
Honkie en Ponkie hebben zelf een raket gebouwd en daarmee vliegen ze naar de maan. Eenmaal op de maan aangekomen beleven ze de leukste en spannendste avonturen. Zo worden ze vrienden met maanmannetjes en ontdekken ze hoe lekker maankoekjes zijn.
Honkie en Ponkie willen aan Mannemaan graag laten zien waar ze wonen. Dus gaat Mannemaan met ze mee naar het Beukenbos. Maar Mannemaan kan niet eeuwig in het Beukenbos blijven, dus nemen ze afscheid van elkaar en dan vertrekt Mannemaan weer naar de maan.

Hier houden de avonturen van Honkie en Ponkie nog niet op. Het boek staat boordevol met  avonturen van Honkie en Ponkie. Mijn kinderen van 3 jaar en 6 jaar vinden Honkie en Ponkie dan ook een erg leuk boek. Ze zijn gek op de avonturen die Honkie en Ponkie beleven. En daarnaast vinden ze Honkie en Ponkie hele lieve en grappige kabouters.
Kinderen zullen al gauw gek zijn op Honkie en Ponkie. Maar ook ik vind de verhalen van Honkie en Ponkie erg leuk om te lezen.

Honkie en Ponkie op de maan – Jac Linders
Voorleesboek, hardcover, 32 pagina’s, Lannoo
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

De avonturen van Tommie en Lotje (deel 2)

Deze bundel staat vol herkenbare, humoristische en soms ook spannende verhalen over Lotje en haar …

Share
Share