LEGO DUPLO Peuter bouwen en rijden

LEGO DUPLO Peuter Bouwen en Rijden is een vrolijk gekleurde duplo blokkenset. De set bestaat uit blokken met verschillende patronen, vormen en designs. Bij deze set zit een Duplo onderstel met een trekkoordje eraan, zodat er een wagentje van gemaakt kan worden. Van de blokken kunnen ook dieren gemaakt worden omdat er ook “oogblokken” zijn meegeleverd. Het vrolijk pakketje pak ik uit en laat mijn zoon van 21 maanden toekijken wanneer ik alles uit de doos pak. Op de doos staat een geel plateau met wielen inclusief een trekkoordje met daarop twee dieren. Hij herkent het gelijk en roept dat hij een auto en een giraf ziet.

Alle blokken pak ik eruit en ik ga kijken wat hij hiermee doet. Het wagentje is het meest interessant voor hem. Hij wil het wagentje achter zich aantrekken met een paar blokken die hij erop heeft gestapeld. Het trekkoordje is alleen wel erg kort voor hem. Hij loopt gebogen voorover als hij de wagen met zich meetrekt, maar het lijkt de pret niet te drukken. Samen gaan we verder spelen en ik bouw van de blokken twee dieren die staan afgebeeld op de doos. Hij herkent de dieren, maar lijkt het ook wel erg grappig te vinden dat er extra afbeeldingen op de blokken staan. Ik vind het erg leuk dat hij het herkend en al snel zegt hij: “rondje, ster en streep”. De kleuren gaan we ook nog even bij langs. Hij pakt rood en blauw, maar de andere kleuren zijn nog onbekend. In de loop van de week pakt hij heel vaak zijn LEGO DUPLO Peuter Bouwen en Rijden set erbij. Het spel blijft stapelen en bouwen en dan het wagentje achter zich aantrekken.

Ik vind het een leuke set en zie op de doos dat het nog maar de starterset is. Leuk om uit te bereiden dus! De kleuren zijn fel en leuk bedacht met de designs op de blokken. Zo kan je samen met je kindje vormen en kleuren leren en herkennen. Klein minpuntje is dat als je kindje graag met dingen loopt, dat het koordje aan het wagentje iets aan de korte kant is. Dat wordt of gebogen lopen of zittend trekken. Al met al een erg leuk cadeau voor kinderen vanaf anderhalf jaar.

Bestel dit product hier>>

About Karin V

karinvogd@gmail.com'
moeder van zoon 2011, gehuwd sinds 2009, freelance pedagoog. Ik hou van gezelligheid en mensen om heen!

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …