Jacques naar de stad [recensie]

Screenshot 2014-05-22 at 19.01.05Jacques is een kleine mollige hond met een baret en een trui. Met zijn beste vriendje meneer Wiebelsok beleeft Jacques spannende avonturen.Vandaag gaan Jacques en meneer Wiebelsok naar de stad. Ze drinken een kopje thee in een café, bekijken winkeltjes en ze bezoeken een museum. Daar zien ze dat een dief een kunstwerk wil stelen. Wat moeten ze doen?

Het boek Jacques naar de stad heeft de Vlaamse Kinderjury 2014 gewonnen. We kregen het boek ter recensie en ik ben erg benieuwd of mijn kinderen het ook zo’n prestigieuze prijs zouden toekennen…

Screenshot 2014-05-22 at 18.45.36Recensie

Mijn zoon van 7 zat zo had te lachen bij het lezen van dit boek dat grote broer (10) het meteen ook wilde lezen nadat de jongste het uit had. En ook hij zat te schateren en dan hoorde ik iets als “hij neemt de temperatuur van de sok op met een banáán” en dan lagen ze samen dubbel van het lachen. Duidelijk is dat het een boek vol humor is en dat allebei mijn jongens er weg van zijn!

Het is dan ook een erg leuk boek. Nieuwsgierig geworden door de reactie van mijn zoons, heb ik het zelf ook even gelezen en het is echt een heerlijk boek. Een naïeve hond en ‘zijn’ sok gaan de stad in en bekijken de wereld op hun eigen manier en beleven een boel avonturen.Screenshot 2014-05-22 at 18.45.18

Harmen van Straaten heeft een geweldige vertaling gemaakt met zinnen als “Hij had een keertje geprobeerd een ligstoel te breien, maar hij raakte de draad kwijt en kwam toen in de knoop“.

De illustraties zijn prachtig en zitten ook vol humor. Ik begrijp het enthousiasme van mijn jongens en ook waarom de Vlaamse jeugd dit boek de Vlaamse Kinderjury waard vindt!

Jacques naar de stad – Alex T. Smith
Vertaald door Harmen van Straaten
Hardcover, 96 pagina’s, The House of Books
Bestel het boek hier >>>>

Screenshot 2014-05-22 at 18.46.16

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Hallo, hallo, wie brult daar zo?

Ik ben al vaker enthousiast geweest over boeken van Harmen van Straaten en ook ditmaal …