Niets gebeurd [recensie]

“Er is alweer een hele dag niets gebeurd. Niek deed wel een handstand, ging zwemmen en zag muizen. Saar plukte een appel, gleed van een glijbaan en zag een blauwe vlinder. Maar verder was het vooral saai. Oersaai.
Of viel het toch wel mee?”

Recensie
In dit grote prentenboek Niets gebeurd van Mark Janssen, kijken Niek en Saar je terug op een oersaaie dag. Een dag waarin ze niets beleven. Op iedere bladzijde vinden we een kort stukje over de beleefde momenten.

Niek deed een handstand op een tijger. En Niek zag hij een paar muizen, waarbij je op de bladzijde heel veel muizen ziet. Saar verteld in het boek Niets gebeurd, dat ze van een glijbaan gleed. Niets bijzonders zou je denken. De glijbaan was alleen via de slurf van een olifant.

In hun beleving was er niets gebeurd. Een normale dag, net als alle andere dagen. Mijn kinderen dachten daar anders over, en vonden het heel leuk om te zien dat ze van de slurf van de olifant afgleed. Het zorgde ervoor dat mijn kinderen zelf ook fantasierijk hun dag doornamen.

De bladzijdes zijn groot en voorzien van leuke tekeningen over het leven van Niek en Saar. Op iedere bladzijde worden Niek en Saar klein getekend. De dieren waarmee ze deze saaie dag beleven worden groot en opvallend getekend. De bladzijdes bevat een paar korte zinnen zodat de kinderen niet snel afgeleid zijn en nieuwsgierig worden naar de volgende bladzijde. Dit maakt het boek Niets gebeurd ook geschikt voor kleine kinderen.

Een ontzettend leuk voorleesboek met dagelijkse handelingen op een fantasierijke manier.

Niets gebeurd – Mark Janssen
Nederlandstalig, hardcover, 34 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …