Waterkoorts – Mary Heylema [recensie]

Omsl_Waterkoorts_Heylema.inddTijn en zijn vriend Elton willen helden worden. Net als de man uit de film die met een krokodil vecht en mensen uit het water redt. Maar daarvoor moeten de jongens eerst leren zwemmen. Samen natuurlijk, je weet nooit hoe groot krokodillen in het echt zijn. Elton vindt zwemles geweldig, maar bij Tijn lukt het minder goed. Het zwembadwater stinkt, zijn vingers rimpelen gek en onder water raakt hij de weg kwijt. Tijn is bang dat hij nooit verder komt dan badje twee. Kan hij dan wel een held worden?

Recensie
Xavi zit nu sinds een maand of twee op zwemles en hij vindt het fantastisch. Toen hij nog vier jaar oud was vroegen wij wel eens of hij op zwemles wilde, maar hij vond het best eng en was er nog niet echt aan toe. Daarom hebben we gewacht tot hij vijf werd, omdat we ook nog om ons heen hoorden dat ze op die leeftijd soms wat sneller hun diploma halen omdat ze langer hun concentratie vast kunnen houden en ook sterker zijn met hun lichaam.

 

Toen hij uiteindelijk z’n eerste zwemles had gehad was hij helemaal blij en enthousiast en zelfs verrast dat het zo leuk kon zijn. Nu maar even afwachten of hij zo enthousiast blijft natuurlijk, maar dit is al heel fijn. En hoewel het niet de grootste held is in het water, is het hebben van plezier toch erg belangrijk.

 

Best grappig dus dat er in de doos met mooie recensie artikelen dit boekje zat, Waterkoorts, speciaal voor kinderen die op zwemles zitten. Xavi had het al op een foto gezien die ik van tevoren had gekregen en hij kon niet wachten om met het verhaaltje te beginnen….en dus kon ik er niet onderuit toen het pakket binnenkwam, er moest direct , ja nu meteen mam, gelezen worden.

waterkoorts

Lekker op schoot bij mij en toen begonnen met het boek. Ik kon helaas niet zo heel veel bladzijdes lezen dus ik merkte dat hij nog niet helemaal goed begreep waar het over ging. Daarom heb ik nog even kort uitgelegd aan hem dat het over twee jongetjes gaat, Tim en Elton die niets liever willen dan helden zijn en mensen redden. Net zoals ze hebben gezien in de film waar ze samen naar hebben gekeken. Maar om dit te kunnen zijn moeten ze natuurlijk eerst nog leren zwemmen.

Gelukkig mogen ze gezellig samen op zwemles. Elton vindt zwemles geweldig, maar bij Tijn lukt het allemaal minder goed. Het zwembadwater stinkt naar chloor, zijn vingers rimpelen net als bij opa en onder water raakt hij de weg kwijt. Tijn is bang dat hij nooit verder komt dan badje twee. Kan hij dan wel een held worden?

Maar volgens zijn opa heeft een held zijn niets met zwemmen te maken. ‘Een held is iemand die niet durft, maar het toch doet.’ Zou Tijn zo’n held zijn?

Xavi ging helemaal mee in het verhaal en het is dan ook echt geschikt voor zijn leeftijd! Een erg leuk boek om voor te lezen en met grappige, herkenbare teksten.

Waterkoorts – Mary Heylema
Geïllustreerd door Gitte Spee
Hardcover, pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 2]

We hebben een paar heerlijke, zonnige dagen gehad op camping Aux Rives du Soleil, beaucoup …