Pluszle & Sudoku – vertrouwd en nieuw samen in één puzzelboek

Inmiddels zullen de meeste mensen die van puzzelen houden wel bekend zijn met Sudoku. En wanneer je daar van houdt, zul je ook enthousiast worden van Pluszle, want dat is een nieuw soort puzzel, met getallen en logisch denken. 

Beide puzzelsoorten zijn uitgebracht in een puzzelboekje van bijna 100 pagina’s. Versie 2 is inmiddels verschenen en dat is maar goed ook want boekje 1 is bijna vol…. Ik ben hier in huis namelijk niet de enige die van puzzelen houdt. En zeg dit nooit hardop waar je kinderen bij zijn, maar Pluszle zorgt ongemerkt voor het bijhouden van de rekenvaardigheid van je kind (en van jezelf).

Bij Pluszle gaat het er om om zowel horizontaal als verticaal te zorgen dat de getallen opgeteld het getal achter de streep vormen. Dat betekent dat je moet zoeken naar combinaties om een bepaalde som te maken en dat je de mogelijke cijfers van die som moet zien te passen in de totalen horizontaal èn verticaal. Heel eenvoudig concept en heel erg leuk om te doen.

De puzzels, zowel Pluszle als Sudoku, worden gaandeweg het boekje steeds lastiger (gelukkig). Boekje 1 heeft als niveau 2-6 sterren. Boekje 2 bevat puzzels van 4-7 sterren. Voor mij een ideale opvolger van boekje 1.

De puzzelboekjes geven ook de mogelijkheid om een competitie te houden, een prima toevoeging! Kortom: ik ben enthousiast en raad iedereen die van puzzelen houdt aan om ook een Pluszle te proberen!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Rear View Mirror Puzzle: Verkeersdrukte

Puzzelen wat je in de achteruitkijk-spiegel ziet. Dat is origineel! De Rear View Mirror Puzzle: …

Share
Share