Tempel van de Spiegels: Het laatste geheim

tempel-vd-spiegels-het-laatste-geheimHet avontuur gaat verder voor de drie vriendinnen Sybilla, Marthe en Catalí. De Zonnespiegel is teruggehaald uit de mijnen van Bythinia, maar Catalí is spoorloos verdwenen. Miren wil nog steeds wraak en ze heeft al laten zien dat ze zich door tegenslag niet laat stoppen. De vier vriendinnen worden gescheiden, en moeten ieder hun eigen strijd leveren. Pas als ze hun magische krachten weer kunnen bundelen, zijn ze klaar voor de laatste confrontatie met Mirén…

Het laatste geheim is het derde deel en laatste in de trilogie over de Tempel van de Spiegels, een fantasyserie voor meiden vanaf een jaar of 12. De serie gaat over de drie vriendinnen Sybilla, Catalí en Marthe. Zij wonen in de Tempel van de Spiegels en worden daar opgeleid tot priesteressen.

Recensie
In het eerste deel (Het magische kristal) van de trilogie zijn uit de tempel twee belangrijke spiegels gestolen. Aan het einde van het tweede deel (De wraak van Mirén) waren beide spiegels terug, maar waren de drie meiden die de hoofdrol van de trilogie spelen -Sybilla, Catalí en Marthe- nog niet veilig. Catalí is in het begin van Het laatste geheim nog ontvoerd en moet gered worden en de rol van de gemene heks Miren is ook nog niet uitgespeeld. Kortom, nog voldoende spanning en avontuur in dit derde deel om dit met veel plezier te lezen.

IMG_1405

Mijn oudste dochter van 12 was erg blij met dit boek, ze heeft de eerste twee delen met veel plezier gelezen en wilde uiteraard graag weten hoe het avontuur afloopt. Daarnaast vinden we allebei dat deze drie boeken erg prettig geschreven zijn. Het leest vlot en het verhaal is lekker spannend. Ik hou daarnaast wel van dat vleugje magie en fantasy in de Tempel van de Spiegels-trilogie en ik geloof dat mijn oudste dat ook wel kan waarderen.
Van mij mag Mirjam Gielen wel aan een nieuwe serie in hetzelfde genre beginnen!

IMG_1406
Het enige dat ik miste bij dit derde deel is de plattegrond van de wereld waarin de Tempel van de Spiegels-trilogie zich afspeelt. Gelukkig kunnen we de eerste twee delen er nog bij pakken. Achterop het boek staat een QR-code waarmee je een kort verhaal over Miren en Siamak kunt downloaden. En hier kan je een deel van het eerste hoofdstuk lezen!

Tempel van de Spiegels: Het laatste geheim– Mirjam Gielen
Bekijk op bol.comJeugd-fantasy, hardcover, 304 pagina’s, Uitgeverij Kluitman Alkmaar
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De man die met poppen speelde

De man die met poppen speelde. Wanneer een thriller zo’n titel heeft, geeft me dat …

Share
Share