Expositie 60 jaar Gouden Boekjes

De Gouden Boekjes bestaan dit jaar 60 jaar. In het Museum van de Twintigste Eeuw te Hoorn is vanaf 27 april t/m 27 oktober 2013 de expositie “60 jaar Gouden Boekjes” te zien. De beroemdste boekjes komen tot leven in het Museum van de Twintigste Eeuw. Kinderen kunnen zich verstoppen zich in de levensgrote boekjes, waar ze via telefoons heerlijk worden voorgelezen. Of ze verkleden zich en spelen in het circus van ”Pietepaf het circushondje”. Maar ze kunnen ook in het schip van “De Hondenmatroos” klimmen, of in het vliegtuig uit “Als Feda slaapt” spelen. Maar er zijn nog meer levensgrote boekjes. Zo kunnen bezoekers verder o.a.  “De vijf brandweermannetjes”, “Poes Pinkie” en “Het Koekemannetje” tegenkomen in het museum! Uiteraard zijn alle boekjes in het museum levensgroot. Hierdoor komen de boekjes echt tot leven. Kinderen krijgen op deze manier de kans om in hun favoriete Gouden Boekje de hoofdrol te spelen.

Deze prachtig geïllustreerde gouden boekjes werden 60 jaar geleden uit de Verenigde Staten naar Nederland gehaald. Hier werden ze vertaald en bewerkt door o.a. Annie M.G. Schmidt. De boekjes werden heel enthousiast ontvangen. Ze waren goedkoop, de verhaaltjes spraken tot de verbeelding en naar de illustraties kon je als kind uren kijken. Na 60 jaar zijn de boekjes nog altijd erg gewild en er worden ook nog steeds nieuwe Gouden Boekjes uitgegeven. Inmiddels hebben veel kinderboekenschrijvers en illustratoren wel een Gouden Boekje op hun naam staan. Diverse generaties zijn er al mee opgegroeid. In de MuseumShop van het museum kan men de Gouden Boekjes ook aanschaffen. Klik hier voor meer informatie over deze expositie in Het museum van de twintigste eeuw.

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Het museum van verbroken beloftes

Het museum van verbroken beloftes van Elizabeth Buchan gaat over onvervulde liefde. Gesitueerd in Praag …