Moederdag met een boodschap [persoonlijke blog]

IMG_3366
Met mijn dochter dec. ’15

“Dat zijn weer van die verplichte dagen, met een commerciële gedachte.” hoor ik iemand zeggen, als we het over Moederdag hebben. Ik heb het nooit als verplichting gezien, meer als een gezellig moment, maar dat terzijde. Als ze mijn kant uit kijken, haal ik mijn schouders op. Ik ga hen niet vermoeien met mijn Moederdag theorie, jullie daarin tegen wel.”

Van mijn eigen jeugd en Moederdag kan ik me niet zo heel veel herinneren. Althans, ik weet dat ik een versje mocht opzeggen en iets gaf, maar wat dat “iets” is, kan ik je niet meer vertellen. Later, toen we ouder werden, kochten we samen met mijn vader iets voor mijn moeder. Ze was dol op het geurtje Vanderbilt, een flesje met een zwaan, dus dat kwam regelmatig voorbij.

Toen ik mijn eigen geld ging verdienen, nam ik haar met Moederdag mee uit eten. Ook zijn we eens naar de musical Belle en het beest geweest. Alles kocht of bedacht ik niet uit verplichting of met een commerciële insteek, maar omdat ik haar dankbaar was om wie ze was en wat ze allemaal deed.

Mama 14-7-14
Met mijn moeder, 5 maanden voor haar overlijden.

Mijn dochtertje komt thuis. “Niet in mijn tas kijken, mama . Er zit een verassing in. Ik ga je niet zeggen dat het voor Moederdag is, dat mag je nog niet weten. Ik ga het verstoppen.” En weg is ze.

Ik hoor haar het Moederdag versje vertellen aan haar kleine broertje. Vol trots, zonder commerciële gedachte of verplichting. Maar gewoon omdat ik haar moeder ben. Niets meer, niets minder. Ik hoop dat ze over 20 jaar nog steeds met zoveel liefde naar mij kijkt, bij mij komt, zonder verplichting en dat ik nog steeds haar moeder mag zijn.

Ik koop dit jaar een mooie bos bloemen voor mijn moeder, in de hoop dat ze het ziet. Niet vanuit een commercieel oogpunt, niet uit verplichting, maar om te laten weten dat ik haar nog iedere dag mis,  omdat ik zo graag Moederdag samen had willen doorbrengen. Zoals het hoort.

Zij die hun moeder niet willen bezoeken omdat ze het druk hebben, onzin vinden of het zien als commerciële ellende. Mag ik met je ruilen? Ik wil graag heel veel eenzame moeders opvrolijken, omdat zij, net als wij, jullie allemaal opgevoed hebben vanuit liefde en met de beste bedoelingen!

Ik wens jullie alvast een liefdevolle, fijne Moederdag!

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Laat je moeder schitteren

Als moeder zijnde kan je al genieten wanneer je gewoon lekker naar je kinderen aan …

Share
Share