Marie

Aan de rand van het bos, in een zachte klaproos woont een elfje.
Elfje Marie is haar naam, maar meestal wordt ze gewoon Marie genoemd.
Marie is een heel lief elfje en ze heeft heel veel vriendjes: Suzie Bij, Batteraaf Mus, Caroline Mier en Gijs Kever.
Maar Marie wil graag een bijzonder vriendje. Een Beste Vriendje. Iemand met wie ze avonturen beleeft. Op een dag is het zover…

Een betoverend verhaal over een elfje dat samen met haar vriendjes van alles beleeft. Jean-Philippe Rieu schreef niet alleen het verhaal, maar componeerde er ook muziek bij. Samen met de kleurrijke illustraties van Mark Janssen komt het verhaal helemaal tot leven op de dvd. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Recensie:
Marie is een klein, schattig elfje dat woont in een rode klaproos. Ze woont daar heel erg prettig en er zijn veel vrienden om haar heen. Maar toch heeft ze het gevoel dat er iets mist in haar leven. Marie zou zo graag een heel speciaal vriendje willen hebben. Iemand met wie het heel bijzonder is om samen te zijn. Op een dag komt haar vriendin Suzie Bij langs en zij wil heel graag dat Marie met haar mee komt naar de grote wei. Ze heeft daar iets vreemds gezien. Het was heel erg groot en rood… of toch geel? Omdat Suzie sneller vliegt, springt Marie bij haar op de rug en gaan ze samen op weg naar het weiland. Maar onderweg stopt Suzie bij een kersenboom om wat nectar te eten. Ze schijnt helemaal vergeten te zijn waar ze naar toe gingen. Gelukkig weet Marie het nog heel erg goed. Ze vervolgen hun reis en komen aan bij de grote weide. Daar is het grote ronde ding nog steeds… Maar wat is het?

Het boek Marie heeft zeer kleurrijke prenten en brengt het verhaal tot leven. Het is een heerlijk boek om bij weg te dromen, maar nog intenser beleef je het verhaal wanneer je de bijgeleverde dvd op zet. Daarop wordt het verhaal verteld en zie je de prenten uit het boek. Bijzonder daaraan is dat er ook onderdelen van de prent van dichtbij worden bekeken. Hierdoor beleef je het verhaal alsof je zelf midden in de kleurige wereld zit. Het verhaal wordt een waar sprookje met deze DVD en dat is vooral te danken aan de muzikale omlijsting die het verhaal heeft meegekregen. Dat de muziek gecomponeerd is door Jean-Philippe Rieu – die zelf ook het boek schreef – merk je heel erg goed. Het past perfect bij elkaar en muziek en tekst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mijn dochter geniet intens van het verhaal, maar dan vooral kijkend naar de televisie. Alhoewel ze soms toch het boek erbij pakt en lekker mee bladert met het verhaal. Zo leest ze op haar eigen manier het boek helemaal zelf.

Marie – Jean- Philippe Rieu
Prentenboek met DVD, hardcover, 26 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Marie danst
Winkie en Stinkie en Het Pluizige Vogeltje
Op stap in lente en zomer

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share