Opening nieuw concept Maritiem Museum

Maak op een spelen der wijze manier kennis met de maritieme wereld. Op Vaderdag zondag 17 juni tussen 11:00 en 17:00 vindt in het Maritiem Museum in Rotterdam het openingsfeest plaats van een nieuwe kinder-doe-voorstelling. ‘Professor Plons’ is een nieuwe haven in het museum. Sinds de start van de tentoonstellingen 20 jaar geleden, in het museum al door 1,5 miljoen kinderen bezocht.

In het nieuwe concept is er veel aandacht voor de aandacht en fantasie van kinderen. Hierin ontdekken ze ook meer over Professor Plons. Zo krijgen ze bijvoorbeeld te weten waar hij woont en wat hij graag doet. Het is een erg spannend nieuw ontwerp en een vrolijke mix tussen strips en werkelijkheid.

Professor Plons gaat samen met zijn vrienden weer op reis. Nu is het aan de kinderen de taak om hem te helpen aan zijn zaakjes op orde te hebben voordat hij vertrekt. Zij kunnen bijvoorbeeld vissen sorteren, schepen laden en lossen en of dat al niet genoeg is, breekt er ook nog eens brand uit! Door te spelen leren de kinderen de kneepjes van het vak als bootsman en  leren ze de boot kennen van binnen en buiten.

Op Vaderdag is van dit leuke concept de opening en natuurlijk is iedereen uitgenodigd. Het wordt een spectaculaire opening waarbij er voor de kinderen verschillende activiteiten te doen zijn. Denk hier bij bijvoorbeeld aan een zwemvliezenrace, en reuze knikkerbaan, knutselen voor Vaderdag, koken met kapitein Kurk of luisteren  naar een verhaal dat wordt voorgelezen door acteur Joris Lutz!

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Een verrassing voor Vader Pluis

Tactisch uitgebracht, kort voor Vaderdag, is het nieuwe kartonboekje Een verrassing voor Vader Pluis. Een …