Aadje Piraatje viert feest

foto 1-1Vader kwam aan met een prachtige feesttaart, met slagroom en kaarsjes, zes in totaal. Alle piraten begonnen te klappen en zongen met veel kabaal: Er is er een jarig, hoera, hoera, dat kun je wel zien, dat is hij! 
Het liefste piraatje uit kinderboekenland is jarig en dat wordt natuurlijk uitgebreid gevierd op het piratenschip.

Recensie

Het derde ‘Aad-Pieteraat’ (zoals onze zoon hem noemt) boek in ons huis. De hele collectie compleet, op het Sint mini-boekje na. Hoe toepasselijk is de titel bij de Kinderboekenweek van dit jaar: feest. Erg cru is alleen dat vlak na het verschijnen van dit boek de o zo geliefde illustrator Sieb Posthuma uit het leven is gestapt. Ik vond dat als grote Aadje-fan maar ook na het plezier van de prachtige platen in de ‘Familie Lazuriet’ toch een treurige bijsmaak. Neemt niet weg dat dit boek weer met grote vreugde ontvangen is in ons gezin.

foto 4

foto 2-1Aadje is een figuurtje die je in je hart sluit. De boeken nodigen uit om keer op keer te lezen. De grappige thema’s, leuke woordgrappen en versjes en het rijm maken dat de boeken de voorlezer uitnodigen tot grappige stemmetjes, teksten zingen en woorden weglaten zodat je kind zelf actief mee doet.

Zo ook met dit exemplaar van Aadje Piraatje. Feest slaat specifiek op het laatste verhaal, ‘Jarig’
maar in de andere verhalen lees je Aadje-getrouw hoe alle tegenslagen of ongemakkelijke dingen in het leven toch een positieve draai kunnen krijgen en wordt er op de goede afloop eigenlijk altijd op zijn piraats gefeest met rum en ossenworst.

foto 3-1
Ik vind dat ieder kind toch minstens één van de Aadje boeken op zijn boekenplank moet hebben staan. En dit is zeker de vrolijkste van de drie!

Aadje Piraatje viert feest – Marjet Huiberts en Sieb Posthuma
Derde boek over “Aadje Piraatje”
Bekijk op bol.comHardcover, 48 pagina’s, uitgeverij Gottmer
Bestel dit boek hier >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Coco babyboekje

Het ongelooflijk succesvolle Prentenboek van het Jaar Coco kan het! van Loes Riphagen kan nu …