Mijn gehaakte knuffel

coverDeze gehaakte knuffels maken iedereen blij! De grappige snoetjes van de amigurumi’s uit Mijn gehaakte knuffel van Isabel Kessediian zorgen voor veel haak- en knuffelplezier. In dit sfeervolle boek stelen 12 aandoenlijke amigurumi’s de show; van sprookjesfiguren tot bosdieren.

etui quand je serai grandRecensie
Ik heb hier al vaker geschreven dat ik nogal gecharmeerd ben van het werk van Isabelle Kessedjian. Op vakantie in Frankrijk zie ik de laatste jaren schilderijtjes en etuitjes van haar hand in hippe winkeltjes. Als ik het goed heb, heeft vorig jaar mijn jongste dochter een mooi etui met een afbeelding van haar gekocht. Het thema van die afbeeldingen is ‘Quand je serai grand …’, als ik later groot ben …

IMG_3556
Maar Isabelle doet meer (vind je die piou bovenaan haar weblog niet schattig?)! Ze heeft het boek Mijn gehaakte pop geschreven (mijn jongste dochter van 9 vraagt nog steeds om extra kleertjes voor haar pop) en nu is er Mijn gehaakte knuffel.

IMG_3557
Ik vind het vooral een feest om door het boek te bladeren en de mooie foto’s te bekijken. Ruimschoots de eerste helft van het boek wordt in beslag genomen door prachtige foto’s van de 12 verschillende knuffels: een beer, een wasbeer, een vos, een panda, drie varkens, een konijn met haar babykonijntje, een eland, een koala en een wolf. Ze hebben kleren aan, zijn verliefd op elkaar, staan in de keuken en het konijntje heeft een schattige wortel-slaapzak.

IMG_3559
Het tweede deel van Mijn gehaakte knuffel bestaat uit werkbeschrijvingen en patronen. Welk garen is er gebruikt, welke steken moet je kennen en hoe maak je de dieren?

Iedere knuffel is gemaakt volgens hetzelfde basispatroon, waarop gevarieerd wordt. Een concept dat volgens mij vooral voor beginners aantrekkelijk is. Maar dat is ook persoonlijk, ik hou zelf wat meer van afwisseling. Ik vind de lange armen en benen bijvoorbeeld ook nogal saai om te maken. Ik heb in eerste instantie voor het babykonijn gekozen, maar ben vooralsnog blijven steken ne het hoofdje en anderhalve arm (of poot). Niet omdat het moeilijk was, maar omdat ik nogal afgeleid door andere dingen die ik ook wilde haken 😉 En dat weerhoudt me er ook niet van mijn enthousiasme over dit boek te delen!

IMG_3560
Volgens mij zijn de patronen duidelijk en goed te volgen. In ‘Mijn gehaakte pop’ stonden nog wel wat (vertaal)fouten, ik ga er vanuit dat de uitgever daar dit keer extra goed op gelet heeft. Ik ben zelf tot nu toe geen fouten tegen gekomen. Naast het basispatroon voor de knuffels staan er veel accessoires in Mijn gehaakte knuffel, die je ook allemaal kunt haken.

IMG_3555

Ook een leuk boek, als je het leuk vindt om knuffels te haken, dat ook het concept van één basispatroon volgt is Edwards menagerie en het vervolg Birds met allemaal vogels. Let op, deze boeken zijn niet in het Nederlands vertaald en verkrijgbaar in het Engels.

Ook in het Nederlands heb je vele mooie boeken met gehaakte knuffels. De verschillende Zoomigurumi-delen bijvoorbeeld. Deze boeken zijn samengesteld door de vormgeefster achter de site amigurumipatterns. Net zoals bijvoorbeeld Amigurumi aan het werk. Dit zijn over het algemeen wat ingewikkelder patronen, al bevatten de boeken een mooie mix van moeilijkheidsniveau’s.
Als het gaat om Nederlandstalige boeken van Nederlandse ontwerpers is er ook enorm veel keuze. Persoonlijk ben ik momenteel erg gecharmeerd van de boeken van de Nederlandse amigurumist DenDennis (op zijn site ook veel leuke gratis patroontjes), zoals bijvoorbeeld Dendennis viert feest.

Mijn gehaakte knuffel is een mooi en aantrekkelijk boek dat volgens mij iedereen die graag amigurumi en knuffels haakt, graag wil hebben! Al is het alleen maar om toe te voegen aan je neverending voorraad patronen en om te genieten van de foto’s. En het liefst natuurlijk om er zelf ook zoveel mogelijk knuffels uit te gaan maken.

IMG_3558
Hier op issuu vind je een inkijkexemplaar van Mijn gehaakte knuffel.

Mijn gehaakte knuffel – Isabelle Kessedjian
Bekijk op bol.comDIY, paperback, 96 pagina’s, Tirion Creatief
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Casper en Emma maken theater [trailer]

Casper en Emma zijn vanaf mei alweer te zien in hun zesde bioscoopfilm: ‘Casper en …

Share
Share