Waarom kiezen voor factor 30 ipv factor 50? Dokter Leenarts legt het uit.

Wanneer je jonge kinderen hebt, ben je je vaak bewust van het belang van insmeren. Wanneer je je eigen huid en die van je kinderen goed beschermt tegen de schadelijke gevolgen van zonnestraling, neemt de kans op de ontwikkeling van huidkanker af. En dat is belangrijk, want huidkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker: maar liefst 1 op de 5 mensen ontwikkelt huidkanker.

Marjolein Leenarts is dermatoloog in het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum in Beverwijk en zoekt steeds naar betere huidproducten. Haar nieuwste product is Suncare SPF30. Het is de eerste zonbescherming in Nederland erkend door het Huidfonds met het Huid Allergie Keurmerk. Dit betekent dat de Suncare geen onnodige ingrediënten bevat zoals parfum, parabenen of andere ingrediënten waarvoor je een allergie kunt ontwikkelen. De zonnefilters zijn zeer zorgvuldig gekozen en is er geen gebruik gemaakt van nanodeeltjes. Vandaar dat Drs Leenarts Suncare zeer geschikt is voor kinderen en volwassenen en in het bijzonder voor de (eczeem)gevoelige huid.

Mij viel op dat deze zonnebrandcrème factor 30 is. Ik heb, toen mijn kinderen kleiner waren, altijd gekozen voor factor 50 en nu ze groter zijn, smeer ik ze nog steeds in met factor 50 tot ze een beetje kleur hebben en ik overging op factor 30. Maar:

Geen enkele zonnebrandcrème beschermt 100 procent’, legt Marjolein Leenarts uit. ‘Factor 30 beschermt 97% en factor 50 voor 98%.’ Omdat het verschil tussen factor 30 en 50 zo klein is, adviseren Nederlandse dermatologen factor 30. Met een hogere factor denken mensen dat hen niets meer kan overkomen: ze zijn geneigd langer in de zon te blijven liggen of zich minder vaak in te smeren.

De suncare SPF 30 is zachtgeel van kleur en niet te dun. Hij smeert goed uit en ruikt licht, ondanks dat hij parfumvrij is. In no-time is de crème opgenomen en voelt de huid zacht aan. Een veilig gevoel om deze tube in huis te hebben. Er zijn ook kleinere tubes (30 ml bijvoorbeeld, handig in de tas), maar met drie kinderen vind ik dit formaat (150 ml) wel zo handig! En inderdaad, bj insmeren met factor 30 denk je er sneller aan om na een aantal uren nogmaals in te smeren en ben je je beter bewust dat je niet 100% beschermd bent.

Deze suncare SPF30 en andere producten uit deze lijn zijn verkrijgbaar bij Etos en via deze link >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Hoe verhelp je luieruitslag?

Wanneer je baby’tje pasgeboren is, draait je hele wereld om je kleine spruit. Wanneer je …

Share
Share