Vriendjes voor altijd

Vriendjes voor altijd is een lief verhaal over vriendschap, afscheid en verlies. Het is een boekje dat jonge kinderen kan helpen bij het verwerken van een verlies.

Recensie
Een schattig klein handzaam boekje dat lekker in de hand ligt. Door het formaat is het boekje aantrekkelijk voor kleine kinderen om zelf vast te houden of op hun schoot te hebben liggen als ze gaan bladeren. De voorzijde heeft een leuke, vrolijke prent van een bij en een vlieg in een mooi bloemenveld. Er straalt vrolijkheid vanaf en maakt je nieuwsgierig naar het verhaal…

Het boekje is op rijm geschreven en ik moet eerlijk bekennen dat daardoor het boekje bij mij al een streepje voor heeft. Niets leest zo lekker weg als een kinderboek dat op rijm geschreven is. Deze liefde deel ik overigens met mijn dochter, dus die is ook meteen enthousiast als ik begin te lezen. Het verhaal begint met een ontluikende vriendschap en het medelijden dat de bij heeft met de eendagsvlieg. Eén dag om te genieten van het leven is toch veel te kort? Maar dat ziet de vlieg anders. De korte levensduur van deze vlieg maakt een mooi bruggetje naar het verlies van een dierbare.

Zoals veel ouders hun kinderen meegeven dat een overleden persoon een sterretje in de hemel is, komt ook de eendagsvlieg aan de hemel te staan als een ster. Alhoewel ik zelf niet deze opvatting deel, is het boekje zeker niet minder waardevol. Het is zowel voor ouder als kind een handig hulpmiddel om het onderwerp de dood te verwerken en te bespreken.

Vriendjes voor altijd – Annika Schepers
Prentenboek, hardcover, 20 pagina’s, Uitgeverij Madelief
Bestel dit boek hier via Uitgeverij Madelief

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Alles wat was – Stine Jensen

Stine Jensen is een filosoof. Ze schrijft boeken voor volwassenen en ook voor kinderen. Haar …

Share
Share