De zes dienaren

Als kind ging ik ieder jaar naar De Efteling, toen nog met alleen het sprookjesbos en een grote speeltuin. Daar is mijn liefde voor de heerlijke sfeer daar ontstaan. Inmiddels heb ik die door mogen geven aan mijn kinderen, met name aan mijn dochter die al jaren weet dat ze in De Efteling wil werken later.

Mijn tweeling spaart ieder jaar voor een Efteling abonnement, waardoor we er regelmatig te vinden zijn. Te vinden waren, moet ik zeggen in deze tijd…. Gelukkig zijn er boeken!


Het is niet hetzelfde, maar in een “Efteling-loze-tijd” is het heerlijk om bijvoorbeeld het boek met het verhaal van De zes dienaren te lezen en te bekijken. Voor de mensen die dit verhaal niet kennen: het hoort bij “Langnek”.

Het verhaal
In het sprookje De zes dienaren besluit een prins de mooiste prinses onder de zon voor zich te winnen. Alleen als hij een onmogelijke opdracht weet uit te voeren mag hij haar om haar hand vragen. Op weg naar het kasteel van de prinses komen er zes bijzondere mannen op zijn pad, elk met een unieke gave. Samen met zijn zes dienaren waagt de prins zich aan de opdracht die zijn voorgangers met geen mogelijkheid wisten te vervullen.

Mening
De tekeningen zijn niet in “Anton Pieck stijl”, wat ik zelf wel jammer vind. Maar dat is erg persoonlijk natuurlijk want mijn dochter vindt het een mooi boek. Het boek is erg verzorgd uitgebracht, in mooi groot formaat hardcover met een linnen ‘rug’ (of hoe heet dat). Er zit veel detail in de tekeningen, wat goed past bij De Efteling. Waar ik zelf ook erg van gecharmeerd was, was de streepjescode:

Kortom: een prachtig boek om even in de Efteling-sfeer te komen. En om een van de minder bekende sprookjes, oorspronkelijk van de gebroeders Grimm, te leren kennen. Aanrader.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Efteling Mens-erger-je-Niet Sprookjesboom

Als fan van zowel spelletjes als van De Efteling is het Efteling Mens-erger-je-niet bordspel van …

Share
Share