Colafonteinen en spetterende verfbommen

Colafonteinen en spetterende verfbommenMet spulletjes die je in bijna iedere huiskamer en in ieder keukenkastje vindt, kun je de meest waanzinnige experimenten uitvoeren. Tover je huis of tuin om tot laboratorium en maak verfbommen en olifantentandpasta, laat kristallen groeien, vulkanen uitbarsten en cd’s vliegen, bouw je eigen lavalamp en ontdek hoe je een ei kunt stuiteren. Het boek Colafonteinten en spetterende verfbommen bevat 48 spectaculaire, spannende en sensationele proeven voor uitvinders in de dop en alle andere tovenaarsleerlingen.

Colafonteinen en spetterende verfbommen 2Recensie
Het thema kinderboekenweek was dit jaar “Raar maar waar”. De klas van mijn oudste dochter van 10 jaar (ze zit in groep 7) pakte hier groots mee uit. De hele periode werd door alle leerlingen flink gezocht naar spectaculaire proeven en vooral heel veel geoefend. Ook mijn dochter heeft zich met volle overgave in de wondere wereld gedoken van de proefjes en trucjes. Menig boek is ze hiervoor ingedoken en heeft daar van alles al uitgeprobeerd. Totdat ze dit boek kreeg. Alle andere boeken werden opzij geschoven en dit boek kreeg de eer om mee naar school te mogen.

Het boek blinkt uit in zijn illustraties waardoor het erg aanspreekt bij basisschoolkinderen. Het oogt eigenlijk als een heel dik prentenboek. Als de illustraties je niet tot beweging krijgen, dan doen de spannende titels dit zeker en vast. Want wil jij geen gebakken knikkers, wilde wolken of een bloot ei?

Colafonteinen en spetterende verfbommen 3Het leuke is dat heel veel proefjes goed te doen zijn. De teksten zijn voor de bovenbouw van de basisschool heel goed zelf te lezen en zelf uit te voeren. Je hebt bij veel van de proefjes ook echt alleen een paar standaard simpele spullen of ingrediënten nodig. De uitleg is simpel en goed te doen. En het leuke is dat er ook goed uitgelegd wordt waarom het proefje werkt.

Colafonteinen en spetterende verfbommen is een heel leuk doe-het-zelf boek voor kinderen van 8 jaar tot 14 jaar. Door de illustraties zal het misschien in eerste instantie net wat eerder meisjes aanspreken, maar de proeven zelf zijn echt voor zowel jongens als meiden heel erg leuk. Een aanrader, zeker ook als cadeau!

Colafonteinen en spetterende verfbommen – Jesse Goossens & Linde Faas
Doeboek, hardcover,  104 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Colafonteinen en spetterende verfbommen is binnenkort te winnen via onze website! Houd dus de website van TrotseMoeders.nl goed in de gaten!

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

365 dingen om te doen met je kleinkind

365 dingen om te doen met je kleinkind is een doeboek voor opa’s en oma’s. …

Share
Share