De heks van Limbricht

Mijn 15-jarige dochter is geïnteresseerd in boeken die een stuk waargebeurde geschiedenis bevatten. Waar ze op de lagere school boeken las zoals Het dagboek van Anne Frank en andere boeken waarin de Tweede Wereldoorlog een rol spelen, is ze nu ook in andere delen van onze geschiedenis geïnteresseerd, bijvoorbeeld in de tijd van de mijnenbouw in ons land. Bij dit boek werd ze meteen enthousiast, het staat nu op haar boekenplank bij ‘de favorieten’.

Heks

Susan Smit is gefascineerd door “hekserij” zowel in het heden als in het verleden en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar alles wat hiermee te maken heeft. Ze is zelf inmiddels ingewijd als heks. Ook ‘sterke vrouwen’ hebben haar interesse, en ik denk dat dat voor veel van haar lezers ook geldt.

Gebaseerd op historische feiten

Het eerste exemplaar van De heks van Limbricht werd aan een nazaat van de broer van het hoofdpersonage overhandigd door Susan Smit. Hoe bijzonder is dat! Op de cover staat “Naar het adembenemende, waargebeurde verhaal van een vrouw die de machten trotseert die haar willen breken.”

De heks van Limbricht is uitgegeven door uitgeverij Lebowski als paperback van 256 pagina’s. Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Samenvatting

Limbricht, nabij Sittard, eind zeventiende eeuw. Haar leven lang is Entgen Luijten gewend haar eigen weg te gaan, in familiekwesties, in zaken en in de liefde. Ze wordt daarin gesteund door een grote kennis van de natuur, die ze ook regelmatig aanwendt om haar dorpsgenoten te helpen. Maar dan wordt ze vanwege een paar ongelukkige voorvallen beschuldigd van hekserij. De kasteelheer is gebrand op een bekentenis, waarvoor hij gebruikmaakt van alle middelen die de inquisitie hem ter beschikking stelt. Maar wat als Entgen tegen alle verwachtingen in standhoudt?

De heks van Limbricht is een op feiten gebaseerde roman over de moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een ongetemde vrouw. Haar proces in 1674, waarvan alle stukken bewaard zijn gebleven, verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Het Zijden Huis – weefgetouwen, hekserij, wonderen….

Weefgetouwen. Hekserij. Wonderen. Een spookachtige historische roman. Zo staat te lezen op de cover van …