All-Inclusive Attractiepark Drouwenerzand

Iedereen die wel eens een dagje uit gaat weet het… Of je nu kiest voor een dierentuin of een pretpark, het kost altijd behoorlijk wat geld. Na het betalen van het entree- en parkeergeld is de bodem van je portemonnee ook zo’n beetje in zicht. Dat het ook anders kan, merkten wij vorig jaar in onze vakantie toen we een bezoekje brachten aan attractiepark Drouwenerzand.

All-Inclusive
Vakantiereizen kennen we natuurlijk al in deze formule, maar een dagje uit naar een pretpark inclusief eten en drinken? Ik heb het dan niet over frietje en een beker drinken, maar over onbeperkt eten en drinken gedurende het gehele verblijf, was nieuw voor ons.  Patat en snacks staan uiteraard op het menu, maar ook de verse soep, koffie, thee, ranja en softijs behoren tot de mogelijkheden. De friet, de snacks en de soep haal je op bij de corner in het restaurant en bij de verschillende kraampjes kun je gesnipperde uitjes en sauzen nemen. Uiteraard ook helemaal gratis. Nieuw dit jaar is dat ook vers fruit onbeperkt gegeten kan worden, dus dat is voor de ouders wel weer fijn om te weten. Het enige ‘probleem’ waar je als ouder tegen aan kunt lopen is dat je dochter of zoon vertikt om de gezonde dingen te eten. Buiten bevinden zich kraampjes waar je langs kunt lopen om ranja of softijs (met of zonder dip) op te halen. Ontspannend om zo allemaal met een ijsje weg te kunnen lopen zonder te betalen.

Het attractiepark
Dit park richt zich vooral op de ouders met de jonge kinderen. Het is een kleinschalig en overzichtelijk park waarbij vooral kinderen tot circa acht tot tien jaar veel plezier kunnen hebben. De echte wildebrassen zullen snel uitgekeken zijn, maar voor de jonge gezinnen is het een heerlijk park om te vertoeven. Bij alle attracties staat een paal waarbij je zelf kunt meten of je kind in de attractie mag. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in een lengte onder begeleiding en wanneer kinderen er zelfstandig in mogen. Kinderen vanaf drie jaar moeten betalen en die zullen vrijwel overal ook in mogen onder begeleiding. Jij en je gezin zullen je uren lang kunnen vermaken met onder andere de botsautootjes, achtbaan met ronddraaiende bakjes, treintje, old-timerbaan en de zweefmolen. Droge kleding meenemen is praktisch aangezien er ook een echt waterplein is, waar kinderen heerlijk tussen de fonteinen en onverwachte waterstralen door kunnen rennen. De ouderwetse speeltuin (inclusief zandbak) ontbreekt hier ook niet en mocht het buiten even te fris zijn of er een buitje vallen, dan vermaken de kinderen zich vast uitstekend in het indoor speelparadijs. Regelmatig zijn er extra activiteiten aanwezig op het park. Zo komt in het najaar Elmo, Dibo de Wensdraak en Goochelaar Nick op het “straatfeest” in het park.

Wat kost het?
Natuurlijk wil je nu weten wat je voor zo’n dagje uit dan moet betalen. Voor kinderen vanaf drie jaar betaal je € 12,00 per persoon (prijs 2011). Het park biedt op hun website zelf een kortingsbon aan voor de entreeprijs. In de maanden juli en augustus is dit € 13,00. Niet duur als je bedenkt dat je zelf geen eten en drinken mee hoeft te nemen en dat je zo veel mag eten en drinken als je zelf wil. Prettige bijkomstigheid is ook dat je niet zo hoeft te slepen met al het proviand dat je – wellicht – normaal van huis mee neemt. Volgens de folder en de website is er betaald parkeren, maar het naastgelegen parkeerterrein heeft geen slagbomen en wij konden het terrein op- en afrijden zonder te betalen.

Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van Drouwenerzand.

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Toverland – topattractiepark in Noord-Limburg [verslag]

Toverland….. Ik had de naam wel eens gehoord en wist ook dat dit attractiepark in …