Stuur eSmiles voor Ronald McDonald Kinderfonds

Om kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht op te vrolijken, roepen HP en het Ronald McDonald Kinderfonds Nederlanders op om de komende 7 dagen eSmiles te sturen.  Een eSmile kan van alles zijn; een tekening, verhaal, grapje, foto of gedicht. Iedereen die mee wil doen, kan zijn of haar eSmile e-mailen naar de ePrinter in de Ronald McDonald Huiskamer in het WKZ in Utrecht. Voor elke eSmile die is ingestuurd voor 25 april, doneert HP 1 Euro aan het Ronald McDonald Kinderfonds!

Bekende Nederlanders maken eSmiles
Een aantal bekende Nederlanders is ook aan de slag gegaan voor de actie.  Zo hebben Yvon Jaspers, Jim Bakkum, Lisa Loïs en natuurlijk burgemeester Wolfsen een eSmile gemaakt. Hun eSmiles rolden als eerste uit de printer in de Ronald McDonald Huiskamer in Utrecht. Daar hangen de eSmiles aan de muur om de zieke kinderen, hun broertjes en zusjes en ouders een oppepper te geven. In het filmpje waarmee heel Nederland wordt opgeroepen een Smile te sturen, is ook te zien hoe Yvon en Jim hun eSmile maken.

Hoe het werkt
Iedereen kan een via ePrint een eSmile sturen naar het e-mailadres eSmiles@hp.com. ePrint is namelijk niks meer of minder dan e-mailen naar een printer. Hiermee kan je dus ook op afstand printen. De eSmile rolt namelijk in de Ronald McDonald Huiskamer direct uit de printer. HP heeft zijn printers namelijk e-mailadressen gegeven en daarom hoeven de eSmiles niet eerst naar een computer gestuurd te worden, maar gaan rechtstreeks naar de printer. Elke dag worden er foto’s gemaakt van de ingezonden eSmiles die aan de muur hangen. Alle eSmiles zijn online terug te vinden op eSmiles .

Over het Ronald McDonald Kinderfonds
Zieke kinderen willen dichtbij hun ouders zijn en andersom. Daar zet het Ronald McDonald Kinderfonds zich al ruim 25 jaar voor in. Door Ronald McDonald Huizen op te zetten die een thuis bieden aan ouders van zieke of gehandicapte kinderen. Maar ook door Ronald McDonald Huiskamers in ziekenhuizen te bouwen, waar gezinnen met een ziek kind even kunnen ontspannen in een huiselijke omgeving. Dankzij Ronald McDonald Sport en Vakantie kunnen gehandicapte kinderen onbeperkt sporten en vakantie vieren. Kijk ook eens op kinderfonds

Lees ook:
Kraamspullen weggooien is zo zonde!
Ik ben ook een Trotse moeder!

 

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...