BURGERS’ LIGHT….. Een prachtig uitje “by night” [verslag]

burgers-zoo-dierenpark-dierentuin-light-festival-verlicht-verslag-copyright-trotse-moeders-11Van 5 tot en met 28 februari 2016 is het lichtspektakel BURGERS’ LIGHT te bewonderen in BURGERS’ ZOO.

Verslag
Mijn dochters zijn er dol op. Dierentuinen zijn op zich altijd al een favoriet uitje, maar als je er ’s avonds in het donker naar toe mag, als alles mooi verlicht is, is dat wel extra bijzonder!

Vanuit de auto begonnen ze al enthousiast te roepen wat ze allemaal zagen….aan de buitenkant was duidelijk te zien dat er allerlei verlichte dierfiguren in de dierentuin waren.

burgers-zoo-dierenpark-dierentuin-light-festival-verlicht-verslag-copyright-trotse-moeders-1Toen we een plekje voor de auto hadden gevonden, wisten ze niet hoe snel ze naar de ingang moesten hollen.

De eerste dieren die je tegenkomt als je Burgers binnen loopt zijn de pinguïns.

Als volleerde modelletjes namen mijn vier meisjes (en het vriendinnetje van Babette) al poses aan, zodat ik een foto van ze kon maken, maar dat valt dus niet mee in het donker!

burgers-zoo-dierenpark-dierentuin-light-festival-verlicht-verslag-copyright-trotse-moeders-2

Ik ben geen professioneel fotografe, maar ik heb toch mijn best gedaan om foto’s te maken die een goede indruk geven van hoe BURGERS’ LIGHT eruit ziet… Het liefst wilden ze dat ik bij elk verlicht dier een foto maakte, want ze vonden alles mooi!

burgers-zoo-dierenpark-dierentuin-light-festival-verlicht-verslag-copyright-trotse-moeders-5

Het was niet zo koud en het was droog, maar ook als het geregend had was dat geen probleem, want een groot gedeelte van BURGERS’ LIGHT is dit jaar overdekt, in de Bush, Desert en Ocean. Behalve alle verlichte dieren die er te zien zijn, was ook de waterval verlicht…en niet zomaar verlicht, maar het licht veranderde van kleur en dat had vooral bij mijn jongste dochters een hoog “wauw-gehalte”….

burgers-zoo-dierenpark-dierentuin-light-festival-verlicht-verslag-copyright-trotse-moeders-6

De route leidde ook door een soort verlaten mijngang, verlicht met een sliert van gymschoenen. In de woestijn (Desert) waren verlichte bloemen, kaktussen, sombrero’s en totempalen te zien.

burgers-zoo-dierenpark-dierentuin-light-festival-verlicht-verslag-copyright-trotse-moeders-7

Ocean hebben we niet meer gezien helaas, want de kinderen wisten dat de binnenspeeltuin open was en ik zou echt problemen met ze krijgen als we DAAR niet even heen zouden gaan.
En er waren meer kinderen die daar hetzelfde over dachten….de binnenspeeltuin was behoorlijk vol, maar daar heb ik mijn kinderen niet over gehoord.

burgers-zoo-dierenpark-dierentuin-light-festival-verlicht-verslag-copyright-trotse-moeders-9

Hierdoor kom ik bij mijn enige minpuntje van de avond. Twee uur is echt te kort om alles rustig te kunnen bekijken!

burgers-zoo-dierenpark-dierentuin-light-festival-verlicht-verslag-copyright-trotse-moeders-3

Vorig jaar zijn we ook geweest, maar toen waren we er overdag ook al. dan is dit evenement een soort extraatje op je dagje uit. Maar als je alleen van 18:00 tot 20:00 naar binnen mag, kom je echt tijd tekort als je ook nog even moet plassen of iets wilt eten of drinken.

burgers-zoo-dierenpark-dierentuin-light-festival-verlicht-verslag-copyright-trotse-moeders-8

Misschien is van 17:30 tot 20:30 of van 18:00 tot 21:00 beter…. burgers-zoo-dierenpark-dierentuin-light-festival-verlicht-verslag-copyright-trotse-moeders-10Maar als ik jullie een tip mag geven…..als je geen abonnement hebt kun je beter een kaartje voor de hele dag kopen en er op je gemak van genieten (en ’s avonds er gewoon “gratis” bij krijgen) dan in twee uur tijd lopen haasten om alles te kunnen zien, want er valt heel veel te zien!

Wanneer je alleen van 18:00 tot 20:00 komt, betaal je slechts €10,-. Voor mensen die een kaartje voor overdag of een abonnement hebben, is de avond gratis. Als je dagkaarten online bestelt, krijg je €1,50 korting

Voor meer informatie kun je terecht op www.burgerszoo.nl/light

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Pasar Malam in Bush, Burgers’ Zoo [verslag]

Brrrr 9.00 uur in de auto, 4,5 graden buiten en beetje suf op weg naar …