Hollandse dingen

Eerste woordjes in een fotoboekje. Een uniek fotoboek over Nederland voor de allerkleinste kinderen (en hun ouders natuurlijk) met spannende, typisch Nederlands beelden die het cliché ontstijgen en grappige details die vooral kinderen zullen opvallen. Het prachtige omslag is geïnspireerd op het 17de eeuwse ontbijtje van Peter Claez.

Recensie
Kartonnen boekjes zijn favoriet bij ons. Ze kunnen niet makkelijk stuk, mijn dochter van 18 maanden kan de bladzijdes goed zelf omslaan en ze zijn altijd duidelijk voor kleintjes. Onze dochter bladert er dan ook graag door heen, wijst aan om vervolgens aan mij de taakt te geven wat voor een foto het is.

De prachtige foto’s zoals boerenkool met worst, een sjoelbak en Sinterklaas zijn inderdaad typsich Hollands en op een ontzettend leuke manier gepresenteerd. Maar of het nu echt voor de kleintjes bedoeld zijn? Mijn dochter herkent ze nog echt onvoldoende. Ik wijs liever herkenbare dingen aan zoals koe, vogel en vis. Ze is er voor nu misschien wat klein voor. Maar tegelijkertijd ook wel weer heel leuk om zo over typisch Hollandse dingen te beginnen. Ik vermoed wel dat ze het over een jaar nog veel leuker vindt.

Hollandse Dingen – Matthijs Immink & Nathalie Faber
Kartonboekje, 36 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier>>

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …

Share
Share