Ik ben Krik, Krik ben ik

Alle verhalen over Domper, Krik en Melle in een magnifieke fullcolour-editie.

Na Krik en Domper, Krik en Melle voltooide Hanna Kraan met De tuin van Krik de enthousiast ontvangen serie over de vrolijke eekhoorn, de mopperige pad en de ijdele merel. Dat vraagt om een bijzondere editie met alle verhalen over het drietal! Nu helemaal opnieuw geïllustreerd door Mies van Hout in prachtige kleurenprenten.

In deze ultieme voorleesbundel zijn alle avonturen opgenomen die Krik, Domper en Melle beleven in de tuin van de familie Keizer. Door de ogen van de kleine dieren zien we onder andere hoe de mensen met de natuur omgaan. Want al verstaan wij de dieren niet, uit de verhalen blijkt dat zij ons maar al te goed verstaan!

Wie “Ik ben Krik, Krik ben ik” heeft (voor)gelezen zal anders om zich heen kijken als hij weer buiten komt. De wereld is een beetje mooier geworden. Dankzij Hanna Kraan.

Recensie
Heel grappig boek over eekhoorntje Krik dat van alles meemaakt in de tuin waarin hij woont. Krik woont in een boom in de tuin van de familie Keizer. Naast hem, in een andere boom woont Melle. Een merel en een vrolijke vogel. Onder hen zit, onder een steen verstopt, Domper, een knorrige pad. Met z’n drieën beleven ze allerlei avonturen in de tuin van de Keizer, de Keizerin, Staartje, het dochtertje en Petje, het zoontje. De dieren zijn voortdurend op hun hoede voor de mensen, moeten er steeds voor zorgen dat ze niet gezien worden. Laat staan gepakt! Ook krijgt het gezin veel commentaar van de dieren in de tuin: ze maken veel lawaai en laten altijd speelgoed in de tuin slingeren. Dat laatste heeft ook wel weer positieve kanten, want met het speelgoedbootje dat aan de rand van de vijver bleef liggen, kon Krik wel mooi uit varen gaan!

Kortom, echt een leuk voorleesboek voor wat oudere kinderen (6+), met mooie aanknopingspunten om over het gedrag van mensen te praten met je kinderen.

Ik ben Krik, Krik ben ik – Hanna Kraan & Mies van Hout
Voorleesboek, hardcover, 165 pag, Lemniscaat
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Hanneke Blanksma

hannekeblanksma@hetnet.nl'

Check Also

De avonturen van Tommie en Lotje (deel 2)

Deze bundel staat vol herkenbare, humoristische en soms ook spannende verhalen over Lotje en haar …