Lieve Sint, koopt u dit jaar geen spelbrekers?

Lieve Sinterklaas, koopt u dit jaar geen spelbrekers. Koop gifvrij! Zware metalen in kindersieraden, verboden ftalaten in schilderschortjes, als consument kunnen we er nog steeds niet vanuit gaan dat het speelgoed van onze kinderen gezond en veilig is.  Een Veilig Nest, een project van WECF, maakt zich hard voor veilig en vooral gezond speelgoed.

WECF  liet in Nederland een kleine steekproef uitvoeren door 28 speelgoedartikelen, kindersieraden en kindermake-up  te testen op een aantal schadelijke stoffen. In bijna de helft van de geteste producten werden die ook gevonden.  Een gelijktijdig gehouden onderzoek door de Duitse Consumentenbond ,Stiftung Warentest, liet een gelijksoortige uitkomst zien.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De leukste Lama-cadeaus [top 5]

Ineens zie je ze overal: lama’s! Lama’s als print op truien en pyjama’s, lama’s op …

Share
Share