Tekenen met chocolade

Screenshot 2014-05-31 at 12.00.22Natuurlijk is snoepen niet gezond en chocolade (dus) ook niet. Maar lekker is het wel! En wanneer je er ook nog mee kunt knutselen is het helemaal feest!

Recensie

Wij kregen ter recensie het pakketje “Chocolate Picture Maker” toegestuurd. De verpakking ziet er erg aantrekkelijk uit, dus viel het een beetje tegen toen we het doosje openmaakten en er geen sjablonen in zaten die op de verpakking afgebeeld staan. Screenshot 2014-05-31 at 11.53.57Ook zat er maar voldoende chocolade in voor één ’tekening’, en dat had wat mij betreft ook wel duidelijker op de verpakking gezet mogen worden.

In het doosje zaten drie verschillende soorten chocolade (wit, puur en melk) in aparte zakjes. Deze moesten in een kom warm water gedaan worden, zodat de chocolade ging smelten. Dat kan gewoon warm kraanwater zijn. In de tussentijd kan je kind één van de bijgeleverde sjablonen uitkiezen, die in moeilijkheidsgraad variëren. Omdat het onze eerste ‘chocoladetekening’ ging worden, kozen we voor eenvoudig en mijn dochter koos de vlinder.

Screenshot 2014-05-31 at 11.53.23Er zit een plastic bakje bij wat je over het sjabloon kunt plaatsen, en dan begin je met de ‘pure’ chocolade de randjes na te tekenen. Gewoon een hoekje van het zakje met de gesmolten chocolade knippen (tip: maak het gaatje zo klein mogelijk!) en zachtjes knijpen in het zakje om de chocolade er uit te laten komen, over de randjes van de tekening.

Daarna de tekening “inkleuren” met de witte chocolade. En tot slot helemaal opvullen met de melkchocolade. Bij die laatste stap kun je het gaatje waaruit de chocolade komt iets groter maken. En dan gaat het bakje de koelkast in.

Screenshot 2014-05-31 at 11.57.33Minimaal een half uurtje laten afkoelen en dan kun je de chocoladetablet omkeren op een bordje en heb je een eigengemaakte reep chocolade, die groot genoeg is om met je hele gezin op te eten. En dat is natuurlijk wel heel erg leuk!

Kortom: het is enorm leuk om te doen voor kinderen en het eindresultaat is niet alleen mooi om te zien, maar smaakt ook nog eens goed. Realiseer je dat één doosje slechts één keer plezier geeft, maar wel een heleboel plezier! De tekeningen zijn prima zelfstandig te maken voor kinderen vanaf een jaar of 6, maar blijf er wel bij vanwege het warme water.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Vlaggen voor op een kinderkamer

Wie aan decoratie denkt, komt al snel op foto’s voor aan de muur uit, of …