Meester Jaap maakt er een puinhoop van

In de klas van meester Jaap wordt veel geleerd, maar dan wel op een originele manier. Als hij aardrijkskunde het hoofdstuk industrie aan de beurt is, bedenkt meester Jaap een appelmoesfabriek waar ieder kind aan mee moet werken. En als een kubieke decimeter water niet in een literfles past, mag de meester ter plekke nat gegooid worden. Maar meester Jaap zorgt er ook voor dat er niet gepest wordt. En dat kinderen respect hebben voor elkaar. Het is regelmatig een puinhoop in de klas van meester Jaap, maar wel een leuke!

Recensie
Boeken over meester Jaap zijn bij mijn kinderen en bij hun op school erg populair. Ze zijn niet voor niets bekroond door de Nederlandse Kinderjury. De tekeningen zijn zo humoristisch en ondersteunen zo duidelijk het verhaal dat je er niet omheen kunt.

Twintig korte op zich staande verhalen met een boodschap erin. Bijvoorbeeld als meester Jaap een geheim heeft en uiteindelijk blijkt dat hij vader wordt en dit vertelt in de klas. Erg goed gevonden. Regelmatig wordt het boek weer gepakt en je zou haast willen dat je kind zo’n leraar had. Ik hoop dat er nog meer delen van meester Jaap zullen volgen.

Meester Jaap maakt er een puinhoop van – Jacques Vriens
Prentenboek, Hardcover, 44 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …