Ik ken al 25 paddenstoelen en bessen

Weet jij hoe eekhoorntjesbrood eruit ziet? Of wat het verschil is tussen een hanenkam en een trechtercantharel? En kun jij een giftige paddenstoel of bes onderscheiden van een eetbare? Björn Bergenholtz vertelt in dit boekje allerlei weetjes over 25 paddenstoelen en bessen die je in onze noordelijke streken kunt tegenkomen. En als je ook nog de duidelijke tekeningen goed bekijkt, zul je ze vast herkennen als je ze ziet. Ik ken al 25… is een nieuwe serie van praktische natuurboekjes voor kinderen.

Recensie
Mijn man en ik houden erg van de natuur. En deze liefde voor de natuur hebben we op onze kinderen overgebracht. We vinden het bijvoorbeeld heerlijk om in de (speel)bossen te lopen. Maar niet alleen lopen, het gaat dan ook om te kijken wat de natuur ons allemaal biedt. Als je goed om je heen kijkt, zie je van alles. Zo kun je kastanjes en eikels zoeken of bramen zoeken bijvoorbeeld. Maar ook paddenstoelen bekijken. Als je goed oplet zie je dat er tal van verschillende paddenstoelen zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf er maar een paar bij naam weet. Of eigenlijk moet ik zeggen “wist”. Door dit boek Ik ken al 25 paddenstoelen weet ik inmiddels ook de namen van de andere paddenstoelen.

Ik ken al 25 paddenstoelen en bessen is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen die meer over paddenstoelen willen weten. Duidelijke illustraties laten zien welke soorten paddenstoelen er zijn. Daarbij wordt op een duidelijk manier beschreven waar en wanneer ze te zien zijn. Maar ook hoe groot ze kunnen worden en of je ze wel of niet kunt eten. Naast paddenstoelen staan er ook struiken en diverse bessen beschreven in dit boek. Ook hier wordt weer duidelijk beschreven of je ze wel of niet kunt niet eten. En waar en wanneer je ze kunt vinden.

Ik ken al 25 paddenstoelen kan ik zeker aanraden voor iedereen die meer wil weten over paddenstoelen. Binnenkort wil ik met de kinderen naar het bos gaan. Dan nemen we dit boekje mee en kunnen ze zelf op zoek gaan naar de verschillende paddenstoelen. Ook nemen we dan een klein spiegeltje mee, zodat we makkelijk de onderkant van de paddenstoelen kunnen bekijken. Want dat is ook heel bijzonder om te zien; de sporen van de paddenstoelen.

Ik ken al 25 paddenstoelen – Björn Bergenholtz
Informatief, hardcover, 26 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.
Share
Share