Skylanders SuperChargers [recensie]

skylanders-super-chargers-start-recensie-copyright-trotse-moeders-10Skylands is in gevaar. Kaos heeft zijn meest snode wapen ooit ingezet: het Doemstation van Ultieme Doemnietiging. Heel Skylands staat aan de rand van de afgrond. Er is een speciaal team, de Superchargers, in het leven geroepen om een onverwoestbare vloot fantastische voertuigen te besturen. Bestuur deze krachtige voertuigen samen met de Superchargers, en maak een tocht over land, zee en door de lucht om Kaos tegen te houden en Skylands te redden.

Recensie
Mijn jongste zoon kreeg het Skylanders SuperChargers Starter Pack voor de WiiU op zijn negende verjaardag. Hij heeft al andere Skylanders pakketten, en speelt daar regelmatig mee. Hij was dolblij met het nieuwe pakket. Op de vraag van zijn vader waarom hij deze zo graag wilde als hij al Skylanders heeft, zei hij: “deze is echt cool, je kunt er ook mee racen!” Tja, mijn zoon heeft ook een race-spel, waar hij ook vaak mee speelt, dus waarom dan een Skylanders spel waar je mee kunt racen? Ik keek even mee met hem om te zien waarom hij zo enthousiast was….

skylanders-super-chargers-start-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Skylanders is een game met een verhaal. Een verhaal met veel humor, waar ik ook echt van kan meegenieten. Je maakt als personage een heel avontuur mee, door verschillende “werelden” waarin je slechteriken moet verslaan. De grote Kaos is de gevaarlijke vijand die Skylands wil vernietigen! Je hebt dus een belangrijke missie en wordt gedurende de game geholpen met aanwijzingen over wat je moet doen.

skylanders-super-chargers-start-recensie-copyright-trotse-moeders-3 skylanders-super-chargers-start-recensie-copyright-trotse-moeders-7

Voor mij is dat erg prettig. Ik voel me altijd een enorme kluns wanneer ik een game speel. Loop meestal, met mijn personage, letterlijk, achter de feiten aan en heb meestal geen idee wat de bedoeling is… Met dit spel kan ik zelfs overweg, tot groot plezier van mijn jongste die het super vindt wanneer ik ook wil gamen.

skylanders-super-chargers-start-recensie-copyright-trotse-moeders-2 skylanders-super-chargers-start-recensie-copyright-trotse-moeders-8

In deze game zijn een heleboel race-circuits. Bij het Starter Pack zit behalve een nieuwe portal ook een voertuig (de Barrel Blaster). Er zijn twee Skylanders die je via de portal in de game kunt laten spelen: de Super Shot Stealth Elf en Donkey Kong. Uiteraard gaat mijn zoon voor Donkey Kong en hij geeft meteen aan op de bijgevoegde verzamelposter (slim….) welke voertuigen en personages hij nog graag van Sinterklaas zou willen….

Deze Skylanders game is niet te vergelijken met de voorgaande games. Het is vooral een race-game, dat is wel goed om te weten wanneer je deze koopt. Waarmee hij zich wat mij betreft onderscheidt van andere race-games is het verhaal wat gevolgd wordt. Het is niet alleen maar racen, je bent bezig met een avontuur.

Grafisch vind ik SuperChargers ook erg goed. Zo zie je bijvoorbeeld slip-sporen wanneer je een bocht maakt. Door de humor is het voor mij leuk om mee te kijken en ik ben onder de indruk van de vaardigheid van mijn zoon bij het racen. Ik vind de circuits behoorlijk uitdagend! Klik hier om een video van deze game te bekijken >>>>

skylanders-super-chargers-start-recensie-copyright-trotse-moeders-4 skylanders-super-chargers-start-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Kortom: de Skylanders SuperChargers zijn een aanwinst in onze game collectie!

Het Skylanders SuperChargers starterspakket kun je bekijken / bestellen door op onderstaande links te klikken:

Voor de WiiU
Voor de PS3Voor de Wii

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Ik heb lekker een hele grote trekker

De titel alleen al: Ik heb lekker een hele grote trekker. De meeste Trotse Moeders …