Thea Sisters: Paniek op Hawaï – Thea Stilton

paniek hawai coverDe Thea Sisters doen mee aan een hoela-wedstrijd op Hawaï. Maar precies op de plek waar zij logeren staat een vulkaan. Is dit wel veilig? Wat als er een vulkaanuitbarsting komt? De Thea Sisters hebben geen minuut te verliezen en gaan onmiddellijk op onderzoek uit!

Recensie

Een nieuw deel van de Thea Sisters: Paniek op Hawaï. Ik verbaas me elke keer weer over de nieuwe inspiratie die het collectief achter het ‘Geronimo Stilton’-imperium. Met grote regelmaat verschijnen er weer nieuwe delen in inmiddels een behoorlijk aantal series.

imageIn de boeken van de Thea Sisters staan vijf muizenmeiden centraal, die iedere keer weer een spannend avontuur beleven. Zij volgen een opleiding aan het Topford College en hebben daar Thea Stilton ontmoet. De setting van een school is natuurlijk een ideale om allerlei avonturen te starten en geeft genoeg mogelijkheden voor leuke aanvullende verhaallijnen. Zoals de onenigheid die de Thea Sister wel eens hebben met Vanilla …

imageIn Paniek op Hawaï is er een groot traditioneel festival op Hawaï. De vijf doen mee aan een hoela-wedstrijd tijdens dit festival. Toevallig staat er precies op de plek waar zij logeren een vulkaan, een vulkaan die op het punt van uitbarsten staat. Alleen weet niemand dat, alleen de Thea Sisters, dankzij professor van Kraken. Snel ondernemen ze actie. Zijn ze nog op tijd?

imageAls je kritisch wilt zijn, moet je constateren dat de verhalen van de Thea Sisters nooit heel veel om het lijf hebben. Maar … de boeken zijn wel erg onderhoudend en volgens mij vinden veel kinderen zowel de Thea als de Geronimo Stilton-boeken leuk. De mijne in ieder geval wel, er staat immiddels een behoorlijke collectie in de boekenkast van de jongst. De oudste voelt zich inmiddels wat te oud, maar kijkt toch wel graag de boeken in als er weer een nieuw deel in huis is. De boeken zien er met veel illustraties en leuke typografie ook erg aantrekkelijk uit.

imageWat ik ook erg leuk vind aan deze serie boeken van de Thea Sisters, is het informatieve deel achter in het boek. Waarom nemen mijn meiden meestal zo weinig moeite om zich daar ook in te verdiepen? In Paniek op Hawaï staat bijvoorbeeld van alles over vulkanen. Maar ook over het Hawaï: waar ligt Hawaï, welke dieren leven in de zee rond Hawaï, wat zijn typische Hawaïaanse gerechten …? En natuurlijk wordt uitgelegd hoe je de hoela danst! Mijn dochter van 8 stond dat vanmorgen vol enthousiasme te demonstreren!

Paniek op Hawaï – Thea Stilton
jeugdboek, hardcover, 224 pagina’s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share